Ambasadorul Statelor Unite, Hans Klemm, a venit, joi dimineata, la Palatul Victoria pentru o discutie cu premierul Sorin Grindeanu pe tema infiintarii Muzeului Holocaustului, anunta News.ro. La intalnire participa si Radu Ioanid, director al Programului Arhivistic International din cadrul Centrului pentru Inalte Studii despre Holocaust.

Hans KlemmFoto: Ambasada SUA

Hans Klemm si Radu Ioanid s-au intalnit, marti, si cu presedintele PSD, Liviu Dragnea, liderul PSD precizand ulterior ca au discutat despre infiintarea Muzeului Holocaustului la Bucuresti, dar si desptre relatiile romano-americane si despre situatia Uniunii Europene.

Dragnea spunea ca a discutat cu ambasadorul american si despre Parteneriatul Strategic Romania-SUA si despre amplificarea dimensiunii economice a acestuia. "El trebuie sa aiba si o componenta economica substantiala, adica Romania trebuie sa aiba si de castigat de pe urma lui", spunea Dragnea, adaugand ca se refera la un nivel mai mare al investitiilor americane in tara noastra.

Liviu Dragnea a aratat ca Romania a fost deschisa la solicitarile partii americane, dar trebuie sa aiba avantaje din punct de vedere economic.

Precedenta intalnire Hans Klemm - Sorin Grindeanu a avut loc pe 1 februarie, in ziua in care ambasadele Belgiei, Canadei, Frantei, Germaniei, Olandei si Statelor Unite au transmis, intr-o declaratie comuna, o serie de critici la adresa Guvernului pe tema OUG 13 privind Codurile penale, cerand retragerea initiativei pe motiv ca "submineaza" pozitia Romaniei si o indeparteaza de parcursul european si al statului de drept.