Farsa facuta de dexonline elevilor care au vrut sa triseze la simularea evaluarii nationale: A schimbat definitia a doua cuvinte
"Anul trecut, am observat ca lumea a cautat frenetic pe dexonline raspunsuri la o intrebare din examenul de simulare pentru examenele nationale de la clasa a 8-a. In mod curios, cautarile au venit in timpul examenului, iar cateva chiar inainte de inceperea lui. Lasam la o parte stupizenia unor oameni de a trisa la un examen de antrenament. Anul trecut am observat tardiv autofurarea caciulii, dar anul acesta am apucat sa ne organizam nitel", au scris administratorii dexonline.blogspot.ro.
Pe durata simularilor care au avut loc luni, dexonline a inlocuit definitiile pentru cuvintele date la subiecte, astfel: "pretutindenea, pretutindeni - pururi"; "a zari, zarit - a zori, zorit"; "felonie - falosenie".
Acestea au fost cele mai cautate cuvinte in perioada simularilor.
"Am dedus aceste cuvinte inainte sa apucam sa vedem subiectele, urmarind pur si simplu lista cu cele mai cautate cuvinte, in care acestea se detasau clar. Iar statisticile confirma ca nu ne-am pregatit degeaba. Pentru pretutindeni/ pretutindenea si a zari/ zarit, cautarile au fost distribuite astfel: de la 8:00 la 8.59 au fost 9 cautari; de la 9.00 la 9.59 au fost 143 de cautari; de la 10.00 la 10.59 au fost 171 cautari; de la 11.00 la 11.59 au fost 989 cautari", potrivit dexonline.blogspot.ro.
In ceea ce priveste cuvantul "felonie", administratorii platformei au precizat ca inainte de ora 9.00 dimineata au observat o crestere a interesului pentru acest cuvant, care a avut 35 de cautari.
"Am presupus ca este si el parte din subiecte, asa ca i-am ᅡdeturnatᅡ si lui definitiile. Intre 9.00 si 12.00, cuvantul a mai adunat 335 de cautari. Totusi, nu l-am regasit nicaieri in enuntul subiectelor. Dupa amiaza, am lamurit si misterul: domnul Andrei Plesu publicase pe blogul sau, chiar azi-dimineata, un articol in care folosea acest cuvant. Nefericita coincidenta", noteaza sursa citata.

EXCLUSIV Câți bani pentru investiții au primit în ultimii 10 ani spitalele-vedetă ale pandemiei. Care a fost cel mai "răsfățat" spital din prima linie
Katalin Karikó, biochimista care a dezvoltat tehnologia mRNA, despre durata de eficacitate a vaccinului BioNTech - Pfizer, pentru HotNews.ro: „Dacă cei vaccinați nu se infectează, nu vom avea nevoie de o altă doză”
Profesorul Radu Gologan, după prima etapă a Olimpiadei de Matematică, organizată online: „Am descoperit uluiți extrem de multe fraude. Părinți care contestă corupția din România își impun copiii prin corupție”
INTERVIU Paun Rohovei, însărcinatul cu afaceri al Ucrainei: Rusia a pregătit infrastructura militară din Crimeea pentru desfășurarea armelor nucleare / Obiectivul Moscovei - transformarea Crimeii într-un „portavion de nescufundat”
„Recensământul bugetarilor”. Liviu Mălureanu, președinte ANFP: Prin proiectul bugetar vrem să mapăm toți bugetarii, câți sunt, ce salariu au și ce fac / Concursuri naționale pentru posturile din administrație INTERVIU
Zecile de plusuri pe care le-ai primit dovedesc cât de răsturnate sunt valorile în România, oamenii chiar n-au habar ce e corect și ce nu, dar se bucură că alții ”au luat țeapă”.
Ție ți se pare decizie de oameni sănătoși la cap, să schimbi definițiile într-un dicționar? Ce credibilitate mai ai după aceea?
Haz de necaz: măcar dacă ar fi schimbat "felonie" cu "felaţie"
tre sa inveti, fi-r-ar (din nou si iarasi) ea de treaba si de valoare.
Daca albul e declarat negru, si afara persista alb, nu decide Kremlinul ce-i afara, decide ce-i in mintea celui intrebat, nu?
Daca tu esti parasutat si botezat `Harald`, acolo unde esti, nu esti automat Anglo-Saxon.
Putin si banditii lui nu treiesc la nesfarsit, capisci?
Mai departe, după ora 11 (când a fost vârful de căutări) majoritatea copiilor au ieșit din examen și e perfect normal sa fie curioși și să caute sensul acestor cuvinte. Poate or fi căutat câțiva și din examen cu telefonul, dar mă îndoiesc că sunt mai mult decât un procent insignifiant din numărul acelor căutări.
Băieții au mai dat-o in bara și cu modificarea sensului cuvântului "feloni" observând o creștere în numărul căutărilor și presupunând că e in legatura cu subiectele. Când colo, îl folosise dl Pleșu intr-un articol în aceeași dimineață.
Acesta a fost un non subiect și un "publicity stunt", as fi curios sa aflu daca făcut cu intenție sau chiar au crezut că acele căutări vin direct din sălile de examen.
Nu-ti convine? I-ati un DEX pe bani.
Ai gresit definitia in simulare?
On-topic, mi se pare o idiotenie ce au facut ei, drept dovada situatia cuvantului "felonie".
"Am pus această licență pe definițiile existente în dexonline pentru a ne asuma paternitatea asupra formei digitale a definițiilor. " Ia sa vedem cum isi asuma "paternitatea" asupra definitiilor ERONATE publicate ieri.
pe vremea mea intram la examen doar cu pixul.
cu cat citesti mai mult, cu atat iti creste bagajul vocabularului si capacitatea de exprimare.
trebuie si pentru alt site sa ai cap sa cauti,sa gasesti...
2. Totusi numarul cautarilor este mic raportat la numarul de participant, de unde si presupunerea ca totusi lucrurile sunt pe un drum bun.
3. Ministerul Educatiei, pentru orice eventualitate, ar trebui sa ceara ori oficial blocare siteurilor de specialitate pe parcursul evaluarilor, ori sa ia masuri suplimentare de securitate. Acum are posibilitatea sa vada pe unde s-a incalcat legea.
4. Academia Romana are un DEX facut pe bani publici! De ce nu este online?
Pînă atunci le propun colegilor mei corectori onești din toată țara: anulați integral la examenul de simulare răspunsurile tuturor celor prinși în plasa întinsă de cei de la administratorii dexonline.blogspot.ro. Luați-o ca pe o mînă de ajutor și mulțumiți-le...
Cînd va reveni, oare, odată cu Credința, cinstea în Școală?...