Republica Moldova este necesar sa faca mai mult pentru a imbunatati situatia statului de drept si mediul de afaceri, in contextul aprofundarii relatiei cu Uniunea Europeana, indeamna Comisia Europeana (CE), relateaza The Associated Press, citata de News.ro.

Chisinaul a semnat un Acord de asociere cu Bruxellesul in 2014, care a intrat in vigoare deplin in iulie. Intr-un raport publicat luni, CE si echipa sa insarcinata cu politica externa apreciaza ca "s-au inregistrat progrese". Republica Moldova a adoptat reforme vizand, intre altele, restabilirea independentei sistemului judiciar si in lupta impotriva coruptiei, se arata in raport.

Insa "respectarea drepturilor omului si libertatilor fundamentale necesita mai multa atentie, in parte din cauza deficientelor din sistemul judiciar", avertizeaza Comisia in raport. De asemenea, mediul de afaceri si investitii din aceasta fosta republica sovietica "ramane afectat negativ de o coruptie generalizata si politici incoerente", mai avertizeaza Comisia.