Cadre didactice de la Universitatea Politehnica Bucuresti (UPB) fac meditatii gratuit, in perioada 25 martie - 10 iunie, la matematica, fizica, chimie si economie pentru elevii de clasa a XII-a, care se pregatesc de admiterea la facultate.

"Este pentru al saselea an consecutiv in care Universitatea Politehnica din Bucuresti redeschide sesiunea de pregatire pentru admitere, adresata in mod special elevilor din clasa a XII-a, disciplinele incluse in acest program gratuit fiind matematica, fizica, chimie si economie. Anul acesta, organizatorii au pregatit 10 etape de pregatire in vederea admiterii in ciclul de studii universitare de licenta, acestea urmand sa se deruleze in perioada 25 martie - 10 iunie", anunta reprezentantii UPB, potrivit News.ro.

Astfel, in fiecare zi de sambata, intre 25 martie si 10 iunie, elevii din Bucuresti sau din provincie vor putea beneficia de acest program de pregatire educationala, cursurile fiind sustinute intre orele 9.00 si 13.00, in amfiteatrele UPB din Splaiul Independentei nr. 313.

Potrivit statisticilor ultimilor ani, la acest program educational participa peste 10.000 de elevi, 50 la suta fiind din provincie, estimandu-se totodata ca 70 la suta dintre cei admisi in Universitatea Politehnica din Bucuresti au frecventat aceste cursuri gratuite, arata UPB.

"Cursantii se pot inscrie ulterior, in vederea admiterii, la orice alta institutie de invatamant, iar participarea lor la programul de pregatire se poate face doar prin simpla accesare a site-ului UPB", spun reprezentantii universitatii.

Programul de pregatire este putin diferit de cel din liceu.

"Pe langa faptul ca urmareste programa analitica de liceu se fac si probleme specifice examenului de admitere la UPB. O alta caracteristica este aceea ca elevii pot veni si cu probleme pe care nu au reusit sa le rezolve in mediul privat. Coordonatorul programului este prof. dr. Nicolae Tapus care, de altfel, coordoneaza si procesul de admitere in Universitatea Politehnica din Bucuresti', mai spune sursa citata.