Simulare Bacalaureat Primul subiect la limba romana, un text la prima vedere din "Prostii", de Liviu Rebreanu

de G.S.     HotNews.ro
Luni, 13 martie 2017, 13:38 Actualitate | Esenţial

Proba la Limba si literatura romana de la simularea bacalaureatului la clasa a XII-a a constat din trei subiecte, primul fiind un text la prima vedere din "Prostii" de Liviu Rebreanu, transmite News.ro.

Elevii claselor a XII a care au sustinut luni, proba scrisa la Limba romana a simularii examenului de Bacalaureat au primit un text la prima vedere din nuvela Prostii, de Liviu Rebreanu, la subiectul al doilea au avut de realizat un text argumentativ despre necesitatea competentelor de utilizare a calculatorului in contextul actual, iar la subiectul al treilea au avut de redactat un eseu in care sa prezinte tema si viziunea despre lume intr-un text poetic, apartinand lui Tudor Arghezi. 

Ei au trebuit sa numeasca sinonime pentru doua cuvinte din text, sa explice rolul virgulei intr-o secventa, sa construiasca un enunt in care sa foloseasca o locutiune, o expresie care sa contina substantivul "lume" si sa transcrie din textul dat doua cuvinte care contureaza dimensiunea spatiala.  

De asemenea, elevii au mai avut de precizat doua motive literare din text si tipul de perspectiva narativa din textul dat. In plus, au mai avut de precizat rolul verbelor la timpul imperfect si de ilustrat cu cate un exemplu din text doua trasaturi ale genului epic. 

La cerinta cu numarul noua -ultima- , elevii au avut de comentat in 60-100 de cuvinte o secventa din text. 

Al doilea subiect a constat in scrierea unui text argumentativ despre necesitatea competentelor de utilizare a calculatorului in contextul actual, iar la ultimul subiect elevilor li s-a cerut sa redacteze un eseu de 600-900 de cuvinte in care sa prezinte tema si viziunea despre lume intr-un text poetic studiat apartinand lui Tudor Arghezi.
[P] 1000 inseamna mai mult decat un numar

Angajatii sunt resursa cea mai importanta in orice companie, iar in cazul unui business de servicii, succesul se bazeaza pe resurse umane competente si implicate, care aduc plus valoare in relatia cu clientii. Societe Generale European Business Services, centrul care ofera servicii profesionale cu valoare adaugata in domenii precum finante, achizitii, resurse umane, KYC (Know Your Customers) si servicii de IT pentru grupul Societe Generale, a ajuns la pragul de 1000 de angajati in doar 6 ani de la infiintare.

8557 vizualizari

 • +6 (6 voturi)    
  La naiba ... (Luni, 13 martie 2017, 13:41)

  si_mort_va_vad [utilizator]

  Au politizat si bacul asta ...

  ... iaaaar texte despre parlamentari si senatori si deputati....

  Ntz ... ntz .... ntz ...
 • +3 (3 voturi)    
  nu este corect,,, (Luni, 13 martie 2017, 13:51)

  ..13 [utilizator]

  Prea multa politica pana si la Bac - domnule nu se mai poate asa!!!!
 • +1 (1 vot)    
  Îmi aduc aminte şi zâmbesc... (Luni, 13 martie 2017, 14:40)

  Soarele [utilizator]

  .... la gluma: "pentru simularea de bacalaureat, elevii s-au prgătit simulând că învaţă..."


Abonare la comentarii cu RSS

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version