Angajatul Ambasadei Statelor Unite in Romania, care a produs, luna trecuta, in capitala, un grav accident in urma caruia o romanca a fost ranita, a parasit tara. Potrivit ziarului Gardianul, agentul Kevin Sandlin, angajat al Serviciilor Secrete americane, ar fi decolat de pe aeroportul Henri Coanda luni dimineata.

Contactat de HotNews.ro, Biroul de Presa al Ambasadei SUA ne-a comunicat ca "Kevin Sandlin ramane in continuare la post in cadrul Ambasadei. Momentan, Kevin Sandlin e plecat din tara pentru consultari dar se va intoarce in scurt timp".

Dosarul penal intocmit pe numele americanului pentru vatamare corporala din culpa si pentru refuzul recoltarii de probe biologice in vederea stabilirii alcoolemiei a fost trimis, pe 17 decembrie, Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 1. Americanul beneficiaza de imunitate diplomatica.

In varsta de 34 de ani, Kevin Sandlin, atasat adjunct in cadrul Ambasadei Statelor Unite la Bucuresti si ofiter al Serviciilor Secrete americane, specializat in combaterea fraudelor fiscale si a criminalitatii cibernetice a fost implicat, pe 11 decembrie, intr-un accident rutier in zona parcului Bordei din capitala, in urma caruia o romanca in varsta de 44 de ani a fost ranita grav. Ulterior, victima accidentului, care a suferit o fractura de femur, a cerut medicilor care au ingrijit-o discretie totala in privinta starii sale de sanatate. Sotul romancei accidentate de diplomatul american lucreaza, de asemenea, tot la Ambasada Statelor Unite.

Procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 1, unde se afla acum dosarul lui Kevin Sandlin, urmeaza sa isi decline competenta in favoarea Curtii de Apel Bucuresti. La randul lor, magistratii de aici ar putea fi nevoiti sa inchida dosarul cu decizia de neincepere a urmaririi penale, deoarece cetateanul american beneficiaza de imunitate diplomatica.

In urma cu 3 ani, in decembrie 2004, sergentul american Christopher VanGoethem, angajat al Ambasadei SUA la Bucuresti, a intrat in plin cu masina intr-un taxi in care se afla cantaretul Teo Peter, care a murit pe loc. Gratie imunitatii diplomatice de care beneficiaza, Van Goethem a fost judecat in Statele Unite, unde s-a decis achitarea sa, pe motiv ca semnele de circulatie nu ar fi fost vizibile, iar martorii ar fi mintit.

In august 2006, cetateanul britanic Ali Imran a lovit n taxi in care se aflau regizorul Cristian Nemescu si sunetistul Andrei Toncu, care au murit pe loc. Ali Imran a fost judecat in Romania si condamnat la sapte ani de inchisoare pentru ucidere din culpa, vatamare corporala din culpa si conducere a unui autovehicul neinmatriculat, precum si la plata a 28 de mii de lei, daune morale.