Peste 600 de liceeni au participat, sambata, la simularea concursului de admitere la Universitatea de Medicina si Farmacie "Grigore T.Popa" Iasi, informeaza Agerpres.

ExamenFoto: Agerpres

La concursul organizat de UMF Iasi si Societatea Studentilor Medicinisti din cadrul Universitatii au luat parte 612 elevi de clasa a XII-a si absolventi de liceu.

Simularea examenului de admitere a fost organizata la toate specializarile din cadrul celor patru facultati ale Universitatii: Medicina, Medicina Dentara, Farmacie, Bioinginerie Medicala, Asistenta Medicala Generala, Nutritie si Dietetica, Tehnica Dentara, Balneo-fiziokinetoterapie si Recuperare.

Examenul s-a sustinut la proba de anatomia omului, proba obligatorie, iar la a doua proba candidatii au avut de ales sa sustina evaluarea la fizica sau la chimie. Potrivit organizatorilor, 500 dintre cei 612 aspirantii la statutul de student medicinist au preferat sa sustina cea de-a doua proba la chimie organica.

"Este prima sesiune de simulare pe care UMF o organizeaza in acest an. Cea de-a doua sesiune de simulare a examenului de admitere va avea loc in data de 7 mai. Simularea examenului de admitere, care se desfasoara in aceeasi parametri cu examenul propriu-zis din iulie, ajuta foarte mult candidatii. Acestia se pot obisnui cu atmosfera de examen, fac exercitii de gestionare a emotiilor si isi fac o evaluare a cunostintelor. Viitorii studenti au trebuit sa opteze pentru simularea examenului la o facultate deoarece aceste concursuri s-au desfasurat in aceeasi zi si la aceeasi ora", a declarat Ivona Burduja, purtatorul de cuvant al UMF Iasi.