Romania se pregateste sa trimita in Polonia 100 de militari, parte din Batalionului 205 Aparare Antiaeriana, impreuna cu mai multe tunuti anti-aeriene ce se vor alatura unui batalion multinational NATO condus de catre Statele Unite. Trupele trimise de Romania fac parte din masurile NATO pentru intarirea apararii flancului estic al aliantei, cu batalioane multinationale in Polonia, tarile baltice, dar si in tara noastra, unde militari din sapte state aliate vor alcatui o brigada multinationala. "In maxim zece minute suntem gata sa tragem, complet echipati pentru lupta", sustine unul din capitanii romani care vor fi detasati in Polonia.

Militari romani, pregatindu-se pentru detasare in PoloniaFoto: NATO

Canalul video al NATO a publicat un scurt video de prezentare al grupului de 100 de militari romani ce fac parte din Batalionului 205 Aparare Antiaeriana si care, impreuna cu mai multe tunuri anti-aeriene de tipul Oerlikon 2X35mm vor fi detasati in Polonia pentru a asigura apararea anti-aeriana a batalionului multinational condus de Statele Unite. In Polonia, militarilor romani li se vor alatura si forte din Marea Britanie.

In imagini apar militarii romani in timpul unor trageri de antrenament si in timp ce descarca sau strang echipamentul de lupta. "In maxim zece minute suntem gata sa tragem", spune capitanul Andrei Nistor. "Am mai lucrat cu aliatii nostri, dar doar in Romania. Nu am mai fost pana acum detasati peste hotare", spune militarul roman.

Militarii apartin Batalionului 205 Aparare Antiaeriana "General Gheorghe Parvulescu", structura din cadrul Brigazii 2 Infanterie "Rovine".