DIICOT Bistrita-Nasaud a retinut 19 persoane banuite de trafic de droguri de risc, dintre care opt au fost arestate preventiv pentru 30 de zile, fata de trei s-a dispus arestul la domiciliu si fata de alte opt, masura controlului judiciar pentru 60 de zile, anunta Agerpres.

"La data de 7 martie, politistii de investigatii criminale au pus in executare opt mandate de arestare preventiva, pentru o perioada de 30 de zile, emise de catre Tribunalul Bistrita-Nasaud, impotriva unor persoane cercetate pentru savarsirea infractiunilor de constituire la grup infractional si efectuarea de operatiuni ilegale cu substante susceptibile de a produce efecte psihoactive", a anuntat IPJ Bistrita Nasaud, intr-un comunicat.

Pe 2 martie, politistii Serviciului de Combatere a Criminalitatii Organizate Bistrita-Nasaud si procurorii DIICOT Bistrita-Nasaud au efectuat 36 de perchezitii domiciliare, in judetul Bistrita-Nasaud si in municipiul Cluj-Napoca, la persoane banuite de trafic de droguri de risc.

Ca urmare a perchezitiilor efectuate, 19 persoane au fost retinute pentru 24 de ore, ulterior fiind prezentate Tribunalului Bistrita-Nasaud cu propunere de luare a unor masuri preventive.

"Tribunalul Bistrita-Nasaud a dispus masura arestarii preventive, pe o perioada de 30 de zile, pentru opt persoane banuite de comiterea infractiunilor de constituire la grup infractional si efectuarea de operatiuni ilegale cu substante susceptibile de a produce efecte psihoactive, acestea fiind incarcerate in Centrul de Retinere si Arestare Preventiva Bistrita-Nasaud", se mai precizeaza in comunicat.