Curtea de Apel Alba Iulia decide, miercuri, daca accepta sau nu redeschiderea procesului in urma caruia liderul MISA, Gregorian Bivolaru, a fost condamnat pentru act sexual cu un minor, instanta urmand sa se pronunte asupra apelului dupa ce in prima instanta Tribunalul Sibiu a respins solicitarea lui Bivolaru, potrivit News.ro.

Curtea de Apel Alba Iulia a judecat apelul in dosarul in care liderul MISA, Gregorian Bivolaru, solicita redeschiderea procesului in urma caruia a fost condamnat pentru act sexual cu un minor, iar la ultimul termen magistratii au stabilit ca vor da pronuntarea in acest caz in 8 martie.

Ultimul termen in acest dosar a avut loc in 22 februarie, cand magistratii Curtii de Apel Alba Iulia au audiat si unele dintre femeile considerate parti vatamate in acest dosar.

La acea data, una dintre fetele considerate de catre procurori victima a lui Bivolaru, Madalina Dumitru, a fost audiata si a spus cu ochii in lacrimi ca de 13 ani este, de fapt, o victima a procurorilor, adaugand ca anchetatorii i-ar fi distrus imaginea si viata.

La randul sau, Gregorian Bivolaru a spus ca se afla intr-o situatie "tragica" si si-a comparat situatia cu cea a lui Iisus Hristos care si el ar fi fost "criticat pe nedrept".

Liderul MISA a adaugat ca doua instante l-au declarat nevinovat, explicand ca victima sa, Madalina Dumitru, ar fi fost batuta si santajata de anchetatori sa dea declaratiile impotriva sa.

"Eu nu am fost niciodata profesorul ei de yoga. Ea a scris ce i-au dictat anchetatorii", a spus Bivolaru.

In alta ordine de idei, Bivolaru a mai spus ca si-a cautat dreptate si la CEDO si asteapta un verdict in dosarul sau.

Unul dintre avocatii liderului MISA a declarat la finalul sedintei de judecata ca acesta cere rejudecarea dosarului in care a fost condamnat pe motiv ca ar fi fost "impiedicat" sa se prezinte si sa se apere in fata instantelor romane.

La ultimul termen din procesul de la Curtea de Apel Alba Iulia au fost prezenti si cateva zeci de sustinatori ai lui Gregorian Bivolaru care au venit pentru a-i oferi sprijin emotional, acestia organizand si un moment de meditatie.