Detinutul de la Penitenciarul Bucuresti Rahova care a evadat, luni, de la un punct de lucru exterior, a fost prins, marti, la Focsani, de lucratorii Administratiei Nationale a Penitenciarelor (ANP), au declarat surse din Politie pentru News.ro.

La aceasta ora, detinutul se afla in custodia Penitenciarului Focsani, au precizat sursele citate.

El risca o pedeapsa cu inchisoarea intre sase luni si trei ani pentru evadare, potrivit Codului penal.

Penitenciarul Bucuresti Rahova a anuntat ca, luni, in jurul orei 20.00, detinutul Bogdan Iftimie, de 28 de ani, "a parasit un punct de lucru exterior, unde presta activitati lucrative si desfasura activitati de intarire a dispozitivului de paza".

Pentru prinderea detinutului evadat au fost blocate caile de acces spre posibilele directii in care ar fi putut pleca acesta, a fost alarmat personalul penitenciarului si au fost trimise de urgenta mai multe echipe de cautare formate din angajati ai unitatii de detentie, care coopereaza cu Politia Romana, Politia Judetului Ilfov, Jandarmeria Capitalei si Politia de Frontiera.

De asemenea, conducerea penitenciarului a dispus efectuarea unei anchete administrative, pentru a analiza circumstantele care au dus la evadarea detinutului.

ANP a precizat ca Bogdan Iftimie avea domiciliul in localitatea Secuieni din judetul Bacau.

Iftimie este condamnat definitiv la 13 ani si patru luni de inchisoare pentru omor calificat si executa pedeapsa in regim deschis.