Presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie, Cristina Tarcea, a declarat marti ca rezultatele prezentate de Ministerul Public sunt "cifre reci si seci" care caracterizeaza activitatea in general a sistemului judiciar din Romania si care arata supraaglomerarea Justitiei, de care "foarte putini sunt constienti".

"Am ascultat, domnule procuror general, concluziile scurte ale dvs. in ceea ce priveste activitatea Ministerului Public pentru 2016 si nu am facut altceva decat sa constatat cifrele reci si seci, cifre care de altfel caracterizeaza activitatea in general a sistemului de justitie din Romania. Si aici m-as referi in primul rand la supraaglomerare. Supraaglomerarea parchetelor, supraaglomerarea instantelor, supraaglomerare de care foarte putini sunt constienti si inteleg ce inseamna acest lucru", a afirmat Tarcea, cu prilejul prezentarii bilantului activitatii Ministerului Public pe 2016.

Ea a spus ca, din pacate, sunt si mai putin cei care realizeaza care nu doar supraaglomerarea reprezinta problema cu care se confrunta instantele si parchetele din Romania, precum si activitatea celor care au un rol in desfasurarea actului de justitie.

"Mai sunt si alte impedimente si vorbesc aici de sedii improprii, despre mijloace materiale insuficiente si totodata mijloace umane insuficiente. Vorbesc despre legislatia instabila si inadecvata si, de ce nu, de un mediu social deseori ostil. Cu toate aceste impedimente, exista totusi rezultate bune si rezultate foarte bune asa cum rezulta si din bilantul dvs. de activitate", a sustinut sefa ICCJ.