Un detinut incarcerat pentru comiterea infractiunii de omor calificat a parasit, luni seara, in jurul ore 20,00, un punct de lucru exterior al Penitenciarului Rahova, unde presta activitati lucrative si desfasura activitati de intarire a dispozitivului de paza, potrivit Administratiei Nationale a Penitenciarelor, citata de Agerpres.

Conform sursei citate, in vederea capturarii detinutului au fost dispuse masuri specifice in astfel de situatii, respectiv: blocarea cailor de acces - posibile directii de deplasare, alarmarea personalului unitatii, trimiterea de urgenta a mai multor echipe de cautare formate din angajati ai Penitenciarului Bucuresti Rahova, precum si cooperarea cu Inspectoratul General de Politie, IPJ Ilfov, Jandarmeria Capitalei si Inspectoratul General al Politiei de Frontiera.

De asemenea, conducerea penitenciarului a dispus demararea unei anchete administrative, care sa analizeze circumstantele care au condus la producerea evenimentului.

Bogdan Iftimie, in varsta de 28 de ani, era condamnat definitiv la 13 ani si 4 luni de inchisoare pentru savarsirea infractiunii de omor calificat, clasificat in regim deschis, el avand domiciliul in localitatea Secuieni, judetul Bacau, se mentioneaza in comunicatul de presa.

Detinutul are inaltimea 1,64 m, ochi verzi, frunte ingusta, ridata, par saten inchis, statura mijlocie, purta pantalon tip jeans si jacheta culoare inchisa.