Trei persoane au fost retinute, luni, in urma perchezitiilor desfasurate de politistii din Alba la persoane suspectate ca au inselat peste 7.500 de oameni cu carduri false de reduceri la cumparaturi, prejudiciul produs victimelor fiind de peste 165.000 de lei, anunta News.ro. Potrivit IPJ Alba, in urma perchezitiilor desfasurate luni, politistii au identificat trei persoane banuite de savarsirea infractiunilor de inselaciune care au fost conduse la sediul Inspectoratului de Politie Judetean Alba.

Cu ocazia celor 8 perchezitii efectuate au fost identificate inscrisuri si documente de evidenta contabila, precum si unitati de stocare a datelor, care au fost ridicate pentru continuarea cercetarilor.

Persoanele vizate in ancheta au fost audiate, apoi retinute pentru 24 de ore sub acuzatia de inselaciune.

Cercetarile in acest caz continua, fiind facute sub coordonarea Parchetului de pe langa Judecatoria Sebes.

Cele opt perchezitii facute de catre politistii din Alba au vizat patru persoane suspectate ca au inselat peste 7.500 de oameni cu carduri de reduceri la cumparaturi, prejudiciul produs victimelor fiind de peste 165.000 de lei. Anchetatorii spun ca suspectii publicau anunturi pe site-uri de vanzari, ulterior ii informau pe clienti ca pot obtine gratuit un tichet de reducere cu o valoare de 150 de euro, il trimiteau printr-o firma de curierat, iar victimele plateau intre 18 si 28 de lei pentru transport, insa cardul nu avea nicio valoare.

Potrivit unui comunicat al Politiei Alba, din cercetarile anchetatorilor a rezultat ca, in perioada 2015-2016, cei patru suspecti "ar fi indus in eroare peste 7.500 de persoane, prin intermediul unor site-uri unde puteau fi publicate anunturi privind diverse vanzari. Odata cu publicarea anuntului, clientii erau informati in legatura cu obtinerea, cu titlu gratuit, a unor carduri de reduceri la cumparaturi, cu o valoare de 150 de euro, ce ar fi putut fi folositi la achizitii de bunuri si servicii, de la anumiti agenti economici".

Oamenii primeau cardurile acasa, prin firme de curierat, insa plateau sume cuprinse intre 18 si 28 de lei, drept cheltuieli de transport.

"In realitate, cardurile nu aveau nicio valoare, cu ajutorul acestora nu puteau fi obtinute niciun fel de reduceri, la niciun comerciant, iar valoarea transportului era mult mai mica, diferenta de bani fiind insusita de persoanele banuite de comiterea faptelor de inselaciune", arata politistii.

Prejudiciul total cauzat este de 165.000 de lei, in dauna a 7.500 de persoane vatamate, iar cel prezumat pentru valoarea cardurilor este de 1.125.000 de euro.

In urma perchezitiiilor, politistii au pus in executare trei mandate de aducere, emise pe numele a trei persoane banuite in cauza, cea de-a patra aflandu-se in Penitenciarul Oradea, unde executa o pedeapsa privativa de libertate.