Liviu Dragnea vrea ca Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) sa scape de ofiterii SRI detasati in cadrul Departamentului Antifrauda si sa-i inlocuiasca in punctele-cheie ale institutiei cu angajati agreati de coalitia PSD-ALDE, au declarat pentru HotNews.ro mai multe surse guvernamentale. Reamintim ca mai multi angajati SRI au fost detasati in ultimii cinci ani la Fisc, la Departamentul Antifrauda, dupa ce Consiliul Suprem de Aparare a Tarii (CSAT) a decis ca evaziunea fiscala este o amenintare la adresa securitatii nationale.

Imagine din timpul unui control AntifraudaFoto: Antifrauda.ro

In urma acestei decizii a fost semnat un protocol de colaborare intre cele doua institutii, protocol in urma caruia mai multi ofiteri SRI au inceput sa lucreze la antifrauda pentru a impiedica relatiile de colaborare intre controlorii Fiscului si evazionisti.

Existenta acestei colaborari a fost confirmata in premiera de Victor Ponta in 2015. Premierul de la acea data a raspuns afirmativ cand a fost intrebat la B1 TV daca e adevarat ca 140 de ofiteri SRI au fost detasati la Departamentul Antifrauda (sursa).

In decembrie 2014, la evenimentul festiv prilejuit de implinirea a un an de la infiintarea Directiei Generale Antifrauda din ANAF a participat si un reprezentant de frunte al SRI - general maior Ion Grosu, adjunct al directorului George Maior (sursa).