Aproximativ 30 persoane au participat, marti seara, in fata Clinicii de Ginecologie 1 din Cluj-Napoca, la lansarea campaniei "40 de zile pentru viata", ocazie cu care s-au rugat pentru oprirea avorturilor si au anuntat ca actiunea se va derula non-stop, pe toata perioada Postului Pastelui, scrie Agerpres.

Cei prezenti au purtat afise in mai multe limbi pe care scria, printre altele, "Roaga-te pentru incetarea avorturilor", "Barbatii adevarati protejeaza viata", "Femeile insarcinate au nevoie de ajutor, nu de avort", "Orice fiinta umana are dreptul la viata".

Ei sustin ca, zilnic, in Romania au loc peste 400 de avorturi.

"Noi, crestinii, trebuie sa facem ceva. Vrem sa trimitem clujenilor un mesaj ca exista speranta. Campania '40 de zile pentru viata' este una in care cerem incetarea avorturilor si ne rugam pentru acest lucru. Vom sta in strada 24 de ore pe zi pe toata durata Postului Pastelui, inclusiv noaptea, vom avea Biblia in format audio si o vom asculta. E nevoie de daruire, sangele nevinovat are un glas. La campanie participa reprezentanti ai tuturor cultelor religioase din Cluj-Napoca, greco-catolici, romano-catolici, ortodocsi, evanghelici, baptisti. Speram ca prin acest demers sa convingem femeile care vor sa avorteze sa se razgandeasca", a declarat Dan Calinescu, unul dintre organizatorii manifestarii.

El a mai spus ca, pe toata durata celor 40 de zile ale campaniei, va sta in strada in fiecare zi, de la miezul noptii pana la 6,00 dimineata.