Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) cere instantei sa stabileasca ce suma ii mai datoreaza ministrul Mediului, Daniel Constantin, lui Dan Voiculescu, din cei 295.000 de euro imprumutati de la omul de afaceri in urma cu aproape zece ani, pentru a putea fi preluati in contul prejudiciului din dosarul ICA, scrie news.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

ANAF, in calitate de creditor, a deschis un dosar la Judecatoria Buftea privind validarea unei popriri, cauza in care Dan Voiculescu este debitor si Daniel Constantin este tert poprit.

Prin aceasta actiune civila, ANAF vrea ca instanta sa stabileasca ce suma ii mai datoreaza Daniel Constantin lui Dan Voiculescu, din cei 295.000 de euro imprumutati in 2007-2008 de ministrul Mediului de la omul de afaceri.

Dosarul a fost inregistrat la Judecatoria Buftea in 27 februarie, iar pana joi nu a fost stabilit un termen de judecata.

Reprezentantii ANAF au confirmat, pentru News.ro, actiunea in instanta formulata impotriva lui Daniel Constantin, precizand ca nu a fost pusa pana in prezent nicio poprire pe conturilor acestuia.

Daniel Constantin a scris in declaratia de avere din iunie 2016 ca a imprumutat de la Dan Voiculescu 295.000 de euro. Din aceasta suma, Daniel Constantin a imprumutat 100.000 de euro in 2007 si trebuia sa ii restituie, in transe, in perioada 2008-2016. Suma de 195.000 de euro reprezinta un imprumut luat de Daniel Constantin de la Dan Voiculescu in 2008, pe care trebuie sa il ramburseze, in transe, in perioada 2008-2017.

In dosarul privind privatizarea frauduloasa a Institutului de Cercetari Alimentare, Curtea de Apel Bucuresti i-a condamnat definitive, in 8 august 2014, pe Dan Voiculescu la 10 ani de inchisoare, pe fostul director al ICA, Gheorghe Mencinicopschi, la opt ani de inchisoare, pe fostul director al ADS Corneliu Popa tot la opt ani de inchisoare si pe fostul ministru al Comunicatiilor Sorin Pantis la sapte ani de inchisoare.

Prejudiciul a fost stabilit la aproximativ 60 de milioane de euro, instanta dispunand, prin decizia definitiva din 2014, confiscarea mai multor imobile apatinand inculpatilor, printre care sediile posturilor de televiziune Antena si cel al grupului de firme Grivco.