Reprezentantii Politiei Judetene Buzau precizeaza, dupa ce politistii care fac perchezitii intr-un dosar de evaziune fiscala au gresit o adresa, in loc sa descinda la locuinta fostului secretar de stat Horatiu Anghelescu intrand peste o femeie de 67 de ani, ca "adresele respective nu sunt individualizate din punct de vedere cadastral", scrie News.ro.

"Referitor la mandatele de perchezitie puse in aplicare in aceasta dimineata de catre politistii buzoieni, care vizeaza persoane banuite de evaziune fiscala, si informatiile aparute in spatiul public cu privire la gresirea unei adrese, precizam ca pentru fiecare locatie in parte exista mandate de perchezitie, doar ca adresele respective nu sunt individualizate din punct de vedere cadastral", a declarat, joi, purtatorul de cuvant al Politiei Judetene Buzau, Mihail Draghiciu.

Politistii din Buzau care joi dimineata fac perchezitii la persoane banuite de evaziune fiscala au descins la o alta adresa, pe mandatul primit de acestia fiind scris gresit numarul locuintei pe care trebuia sa o perchezitioneze. Anchetatorii au intrat peste o femeie de 67 de ani, care s-a speriat, ei trebuind de fapt sa perchezitioneze locuinta fostului secretar de stat Horatiu Anghelescu.

Politistii aveau mandat pentru a face o perchezitie pe strada Alexandru Sahia numarul 10 din municipiul Buzau, insa adresa era gresita, ei trebuind de fapt sa descinda la numarul 10A.

Anchetatorii trebuia sa perchezitioneze locuinta lui Horatiu Anghelescu, fost secretar de stat in Ministerul Comunicatiilor, care detine mai multe societati comerciale in Buzau, el fiind si presedintele Pro Democratia filiala locala.

Politistii au intrat insa in locuinta unei femei de 67 de ani, care s-a speriat si a inceput sa planga si care le-a spus ca au gresit si ca Horatiu Anghelescu locuieste la casa de vizavi.

Politistii din Buzau fac, joi dimineata, 27 de perchezitii la locuintele unor persoane si la sediile unor firme din judetele Buzau, Vrancea, Suceava, precum si din Capitala, banuite de evaziune fiscala, anunta Politia Romana.

Un numar de 19 perchezitii au loc in municipiul Buzau, patru in Bucuresti si cate doua in Vrancea si Suceava.

"Din cercetari a reiesit ca, in perioada 2012 - 2014, patru persoane, avand calitatea de administratori ai unor societati comerciale, ar fi constituit un circuit infractional in vederea eludarii obligatiilor fiscale datorate bugetului de stat. Circuitul ar fi avut la baza un sistem financiar - bancar fraudulos, in care ar fi fost angrenate societati comerciale controlate de catre persoanele banuite", precizau reprezentantii Politiei.

Cele patru persoane ar fi dispus inregistrarea in contabilitatea societatilor a mai multor achizitii si livrari de bunuri si servicii, deducand ilegal TVA si diminuand artificial impozititul pe profit. Prejudiciul cauzat bugetului de stat a fost estimat de anchetatori la peste 360.000 de lei.

Politistii vor pune in aplicare 15 mandate de aducere. Cercetarile sunt continuate sub coordonarea Parchetului de pe langa Tribunalul Buzau, mai arata reprezentantii Politiei.