Politistii din Buzau fac, joi dimineata, 27 de perchezitii la locuintele unor persoane si la sediile unor firme din judetele Buzau, Vrancea, Suceava, precum si din Capitala, suspectate de evaziune fiscala, anunta Politia Romana, potrivit News.ro.

19 perchezitii au loc in municipiul Buzau, patru in Bucuresti si cate doua in judetele Vrancea si Suceava.

"Din cercetari a reiesit ca, in perioada 2012 - 2014, patru persoane, avand calitatea de administratori ai unor societati comerciale, ar fi constituit un circuit infractional in vederea eludarii obligatiilor fiscale datorate bugetului de stat. Circuitul ar fi avut la baza un sistem financiar - bancar fraudulos, in care ar fi fost angrenate societati comerciale controlate de catre persoanele banuite", au precizat reprezentantii Politiei.

Cele patru persoane ar fi dispus inregistrarea in contabilitatea societatilor a mai multor achizitii si livrari de bunuri si servicii, deducand ilegal TVA si diminuand artificial impozititul pe profit. Prejudiciul cauzat bugetului de stat a fost estimat de anchetatori la peste 360.000 de lei.

Politistii vor pune in aplicare 15 mandate de aducere. Cercetarile sunt continuate sub coordonarea Parchetului de pe langa Tribunalul Buzau, mai arata reprezentantii Politiei.