Ministrul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene, Sevil Shhaideh, a declarat miercuri seara, intr-o conferinta de presa sustinuta la Targu Mures, ca statutul functiei publice a fost scos din Codul Administrativ, urmand sa intre in pachet cu Legea salarizarii unitare, la solicitarea Comisiei Europene, transmite Agerpres.

Sevil ShhaidehFoto: Agerpres

"Nu sunt modificari (la proiectul Codului Administrativ, n.r.). Varianta pe care dumneavoastra o cunoasteti au fost doar tezele prealabile. Au fost adoptate tezele. Astazi vorbim de tot pachetul Codului Administrativ. Singura diferenta, sa spunem, sau modificare pe care cred ca o vom aduce, vom incerca sa intram in regim de urgenta cu statutul functiei publice si aceasta a fost solicitarea reprezentantilor Comisiei Europene, sa scoatem statutul functiei publice din Codul administrativ, sa intre in pachet si cu Legea salarizarii unitare, pentru a avea doua acte normative in adoptare catre Parlament in luna aprilie. Asta a fost si cred ca o sa fie modificarea majora fata de varianta pe care tot se discuta astazi, se dezbate pe zona Codului Administrativ", a declarat Sevil Shhaideh.

Ministrul Dezvoltarii a precizat ca aceasta este singura modificare, in sensul de a scoate anumite prevederi din continutul proiectului, dar ca, de la momentul in care a preluat conducerea ministerului, reprezentantii administratiilor publice locale au formulat numeroase propuneri, iar din acest motiv dezbaterea publica pe Codul Administrativ a fost prelungita.

"De cand am preluat mandatul sunt foarte multe propuneri si observatii, de la primari, de la presedintii consiliilor judetene, de la structurile asociative, ceea ce pentru mine a fost un semnal ca dezbaterea initiata de anul trecut nu a fost suficienta. Din aceste considerente am solicitat reprezentantilor institutiei sa stea cu acest cod in dezbatere inca o luna de zile, pentru a ma asigura ca toate propunerile, observatiile colegilor sunt preluate", a subliniat Sevil Shhaideh.

Fostul ministru al Dezvoltarii, Vasile Dincu, a anuntat, in 17 octombrie 2016, ca proiectul Codului administrativ al Romaniei a fost finalizat, ceea ce va permite existenta unei 'biblii' a administratiei, unitare si usor de urmarit de catre primari si care include un capitol referitor la incompatibilitati, care 'lumineaza' o parte din ceea ce era ambiguu in legislatie.