Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a decis, marti, ca judecatoarea Cristina Rotaru, de la instanta suprema, sa ocupe functia de director al Institutului National al Magistraturii, anunta News.ro. Cristina Rotaru va prelua din 27 martie functia de director al INM, care era vacanta din septembrie 2016.

Potrivit legii, directorul general si directorii adjuncti ai INM sunt numiti de Consiliul Superior al Magistraturii, pentru un mandat de trei ani, cu posibilitatea reinvestirii.

Cristina Rotaru este judecator al Sectiei penale a Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) din 2010. Ea si-a inceput cariera la Judecatoria Sectorului 5 Bucuresti, in 1995, dupa ce a absolvit Facultatea de Drept din Bucuresti, apoi, din 2002, a fost judecator la Tribunalul Bucuresti, iar din 2004 a fost magistrat la Curtea de Apel Bucuresti.

In septembrie 2015, Cristina Rotaru a facut cerere de abtinere, dupa ce a fost repartizata in completul de la instanta suprema care urma sa il judece pe Victor Ponta, ea motivand atunci ca este in incompatibilitate, intrucat a fost colega de facultate cu fostul premier.

In ianuarie 2012, judecatoarea Cristina Rotaru a fost de parere ca Adrian Nastase trebuia achitat in dosarul "Trofeul Calitatii".

Cristina Rotaru a mai facut parte din Completul de cinci judecatori de la instanta suprema care a decis condamnarile din dosarul "Microsoft".

De asemenea, Cristina Rotaru a facut parte din completul care l-a condamnat pe fostul ministru al Agriculturii Ioan Avram Muresan la 7 ani de inchisoare pentru deturnare de fonduri.