Consiliul Superior al Magistraturii ia in discutie, marti, cererea de eliberare din functie, prin pensionare, a procurorului Constantin Sima de la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, anunta Agerpres.

Pe 3 februarie, Sectia pentru procurori din cadrul CSM a decis incetarea detasarii la Ministerul Justitiei a Oanei Schmidt-Haineala si a lui Constantin Sima, in urma unei solicitari a procurorului general al Romaniei, Augustin Lazar.

Augustin Lazar a solicitat CSM incetarea detasarii la Ministerul Justitiei a celor doi procurori in contextul anchetei DNA referitoare la elaborarea ordonantei privind modificarea legislatiei penale.

Constantin Sima fusese numit secretar de stat in Ministerul Justitiei pe 17 ianuarie, printr-o decizie a premierului Sorin Grindeanu.

Printre magistratii ale caror cereri de eliberare din functie prin pensionare vor fi discutate in sedinta CSM de marti se mai numara procurorul DNA Elena Cristina Matiesescu, procurorul DIICOT Mariana Daniela Ghimbasanu, precum si judecatorii Doina Duican, Iuliana Riciu si Octavia Spineanu Matei de la Inalta Curte de Casatie si Justitie.