Aproximativ 150 de proprietari de masini din mai multe localitati din judetul Botosani care sunt strabatute de drumul national DN 24 C, au anuntat ca vor participa, duminica, la un protest fata de starea proasta a drumului, informeaza Agerpres.

Locuitorii din Manoleasa si Miorcani cer autoritatilor sa adopte masuri urgente pentru asfaltarea DN 24 C, singurul drum national de pamant din Romania.

Potrivit anuntului de mobilizare facut pe Facebook, protestatarii spun ca vor protesta intre orele 11,00 si 17,00 pe traseul Manoleasa- Miorcani.

"Scopul adunarii publice il constituie manifestarea in legatura cu aprobarea de catre Guvern a fondurilor necesare pentru asfaltarea DN 24 C pe traseul Manoleasa Prut- Miorcani", se arata in anunt.

Lucrarile pentru modernizarea acestui drum au inceput in urma cu peste cinci ani, in mandatul de premier al lui Victor Ponta, insa au fost abandonate inainte de turnarea stratului de asfalt. Intre timp, drumul a devenit aproape impracticabil, odata cu topirea zapezii