Opt cetateni sirieni, care intentionau sa intre ilegal in Romania ascunsi intr-un microbuz incarcat cu peleti si brichete pentru a ajunge in Germania, au fost depistati sambata dimineata de politistii de frontiera de la Calafat, informeaza Agerpres citand un comunicat al Inspectoratului General al Politiei de Frontiera.

Punctul de trecere a frontierei de la CalafatFoto: Politia de Frontiera

Potrivit sursei citate, cei opt sirieni se aflau intr-un microbuz, care transporta peleti si brichete in Germania, condus de un cetatean bulgar. Soferul era insotit de un conational.

IGPF precizeaza ca echipa comuna de control, formata din politisti de frontiera romani si bulgari, a efectuat un control amanuntit asupra mijlocului de transport, descoperind un compartiment confectionat artizanal din pal melaminat, in care se aflau ascunse opt persoane de sex masculin de origine afro-asiatica.

La cercetarile preliminare s-a stabilit ca persoanele gasite sunt cetateni sirieni - cinci adulti si trei minori, cu varste cuprinse intre 15 si 30 de ani, mai arata sursa citata. Acestia au declarat ca au fost ascunsi in spatiul special amenajat in Sofia si ca intentionau sa ajunga in Germania, dupa ce au platit suma de 16.000 de euro.

IGPF mai mentioneaza ca, potrivit protocolului romano - bulgar, cetatenii bulgari, mijlocul de transport si cei opt migranti au fost predati Politiei de Frontiera Bulgare in vederea continuarii cercetarilor si dispunerii masurilor legale ce se impun.