Patru ministri au depus joi juramantul de investitura la Palatul Cotroceni, la mai putin de 45 de zile dupa ce Sorin Grindeanu a devenit prim ministru, presedintele Klaus Iohannis afirmand ca aceasta remaniere "e una buna".

Iohannis, Dragnea si TariceanuFoto: AGERPRES

Cei patru noi ministru sunt:

  • Tudorel Toader, ministrul Justitiei
  • Mihai Tudose, ministrul Economiei
  • Alexandru Petrescu, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat
  • Rovana Plumb, ministrul delegat pentru Fonduri Europene

Depunerea juramantului a avut loc in prezenta sefului Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, a presedintelui Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, a premierului Sorin Grindeanu si a celorlalti membri ai guvernului.

"Iata ca dupa relativ putin timp ne intalnim aici in sala Unirii pentru prima remaniere guvernamentala. Circumstantele sunt deosebite si cred ca aceasta miscare e una buna. Va doresc succes, un mandat bun. Inteleg aceasta remaniere pe care mi-a propus-o premierul ca o miscare de intarire a echipei guvernamentale", a spus presedintele Klaus Iohannis.

Acesta a anuntat ca i-au parvenit de la Parlament cele doua legi privind respingerea ordonantei de urgenta 13, care a generat cele mai ample proteste din Romania de la caderea comunismului, si de aprobare a OUG 14, care anula ordonanta 13.

"Voi promulga aceste legi maine si atunci avem intrunite toate conditiile pentru a trece la normalizarea situatiei", a subliniat Klaus Iohannis.

"Va doresc mult succes, sa reusiti sa transformati acest guvern intr-o echipa puternica care va face exact lucrul pe care il asteapta romanii: sa guverneze eficient, in interesul Romaniei si in interesul romanilor", a incheiat Klaus Iohannis, dupa care a iesit din sala Unirii impreuna cu Grindeanu, Tariceanu si Dragnea.