Ministrul interimar al Justitiei, la bilantul DNA: Numarul persoanelor achitate a crescut semnificativ
"Numarul persoanelor achitate a crescut semnificativ", de la 35 la 74, a spus Birchall, exprimandu-si "convingerea" ca vor fi identificate cauzele si masurile de "corectare" ale acestui fenomen.
Aceasta a transmis si o "veste buna" procurorilor DNA, precizand ca a tranmis "pe circuit spre avizare" o solicitare a Directiei datand din 2016 si care viza o suplimentare a schemei de personal.
Pe de alta parte, Ana Birchall a adresat si o rugaminte conducerii DNA, in calitatea sa de ministru al Afacerilor europene, in sensul sustinerii pentru incheierea Mecanismului de Cooperare si Verificare, astfel incat "Romania sa nu mai aiba acest MCV, indeplinind practic toate obiectivele si recomandarile".
"Fac apel la dvs sa sustineti acest obiectiv, sa ne sustineti si pe noi, fiind un obiectiv de tara", a spus Birchall.

România și trenurile internaționale - O istorie de 130 de ani, de la trenurile ce parcurgeau peste 3.000 de km până la rutele mult mai scurte din prezent
Walker, Texas Ranger, se întoarce! / Vești bune pentru fanii Indiana Jones / Noi dovezi despre formarea găurilor negre supermasive
VIDEO Rusia, o viață în exil: Copiii Gulagului se luptă de 30 de ani pentru a reveni acasă
Sorin Cîmpeanu, invitat în studioul HotNews.ro de la ora 18,00. Realizator - Mona Hera
VIDEOINTERVIU/ Beneficiile pe care le pot acorda firmele angajaților anul acesta, dacă au posibilitatea, explicate de Cristian Rapcencu. De la cei 400 lei din telemuncă, la decontarea concediilor și cei 1.500 lei pentru creșă sau gradiniță/ Cum se poate deduce întregul cost cu casele de marcat
Să compare procente nu valori absolute, să ia limite de incredere, praguri, tendința istorică 2009-2016, de exemplu!... În rest, este propagandă ca la Gazeta de Perete sătească!
Ca Ministru Delegat pentru Afaceri Europene, d-na Birchall să ia mai bine ”măsuri de corectare a fenomenului” de creștere a raportului RON/EUR pe piață, dacă poate!! :)))))))))
De asemenea, să nu pretindă că aduce ”vești bune” doar pentru procurori, fiindcă suplimentarea schemei de personal a DNA este o veste bună în primul rând pentru SOCIETATE în ansamblu, care va fi mai bine apărată în acest fel. Ce naiba, suntem Ministru al Justiției!
ponderea a fost de 10.5%. e in sinteza pe site-ul DNA.
problema este ca nu stii care sunt motivele. una e sa fii achitat pentru ca procurorul a gresit, alta e sa ti se prescrie fapta sau sa beneficiezi de o un cod penal mai bland adoptat intre timp... sau de o decizie a CCR care spune ca ai incalcat o lege care a fost prost scrisa de parlament.
Sinteza DNA pe 2016 spune clar: ”10,5 % din totalul persoanelor trimise în judecată sunt achitate”. Ce vrei mai clar? Cum ar veni, 90% succes, în comparație cu aprox. 80% în U.E.! Suntem și noi fruntași la ceva !
În plus, unele procese trenează de ANI DE ZILE și este incorectă raportarea procentuală a achitărilor la trimiterile în judecată DINTR-UN ANUMIT AN.
media europeana (declara Kovesi, nu am verificat) este de 25-30%
As mai adauga un lucru: cand vad ranjetul doamnei ministru Birchall mi se pune un ghem in stomac. Frumoasa imagine are justitia romana.
vrei cifre absolute? bine ca nu compari cu perioada 2001-2004. sa vezi atunci ce eficienti erau baietii, cu Ponta in frunte... si nici macar nu prea exista coruptie pe vremea aia. la robinet curgea lapte si miere.
Chiar și atunci, achitările diferă pe categorii (fondul infracțiunii, primă instanță, prescriere, legea mai favorabilă etc.) și trebuie ținut seama că unele procese durează de ani de zile, astfel încât achitările de acum nu se pot raporta la trimiterile în judecată DIN ANUL ÎN CURS!!
Rău stăm cu aritmetica și statistica iar hârtia Master of Sciences de la Yale se pare că nu ajunge!
Intre timp m-am interesat si am aflat ca procentual numarul de achitari a crescut de la vreo 9% in 2015 la vreo 13% in 2016. Nu se stie cate au fost achitari pe fondul cauzei dar oricum procentul e foarte decent. Nu suntem in Coreea de Nord sa avem procent de condamnari de 100%.
10% e un procent rezonabil, ca doar nu joaca procurorii DNA singuri pe tot terenul. Pot sa greseasca si procurorii, dar exista pana la urma si partea adversa+avocatii (care, la asfel de infcatiuni chiar sunt dintre cei buni), exista judecatorii, exista chiar si legiutorul (vezi cum CCR a creat o norma de interpretare a abuzului in serviciu care a dus la ceva achitari).
E ok, pana la urma.
si mai terminati cu atatea anchete ca acu' va ard un 15 !!!
Implicatura pragmatică a domniei sale că DNA și-ar pierde din profesionalism sau, doamne ferește ar fi influențat politic, cum se poartă la PSD, se bazează pe un fals
Cogito ergo sum, d-na ministru.
In afara de asta, se continua manipularea cu DNA.
Pai DNA nu baga pe nimeni in puscarie. In puscarie te baga judecatorii. Dar despre judecatori nu spune nimeni niciun cuvant. Toate tunurile sunt pe DNA.
Maririle de salarii si pensii ...ce am castigat la punte am pierdut la pod...dar poporul stie ca PSD-ul ..si in special marele conducator ,noul luceafar al politici romanesti..a dat..restul e manipulare.
700.000 de Romani au iesit in Strada la minus 10 Grade ca sa apere DNA , SIGURANTA NATIONALA si LUPTA ANTI CORUPTIE !
Bilantul DNA pe anul 2016 arata din nou ca Poporul Roman a fost furat de 760 milioane de EURO .
PSD -ALDE vrea sa fure mai departe !!!!
Si mai poate insemna ca a crescut presiunea sau coruptia in Justitie...
Comparam cu media achitarilor din USA sau UK doamna cRRRestina oRRRtodoxa veRRRde si PSD-ista Birchall fosta Calin, mama de Andrew?
PS: Ultima fraza este pt ca m-am saturat de nationalism idiot marca PSD&sleahta in contextul in care tara asta are nevoie ca de aer de patriotism!
e mai bine? corect, functia creaza
"Ponderea achitărilor, indiferent de temei, din totalul trimiterilor în judecată, conform indicatorului stabilit de Consiliul Superior al Magistraturii, a fost de 10,5% soluții de achitare.
Numărul de doare restituite: 1% (4 dintr-un total de 403 trimise în judecată).
În anul 2016, activitatea de urmărire penală a fost desfășurată, în medie, de 120 procurori, iar activitatea judiciară a fost desfășurată, în medie, de 46 procurori.
Procurorii din cadrul Secției judiciare au participat în ședințele de judecată la 14.957 cauze.
Pe lângă volumul mare de muncă, determinat de înregistrarea unui număr de peste 5.000 de noi cauze, anul 2016 a fost un an dificil și prin prisma provocărilor legislative."
Cam mult de lucru... :D
propaganda psd-ista nu se lasa si incet incet li se incetoseaza vederea si nu vor crede nici ceea ce se vede cu ochiul liber !!
Nici pe Al Capone nu au putut să-l dovedească pentru crimele înfăptuite (”Legea Tăcerii”!) și atunci l-au înfundat pentru... evaziune fiscală! :))))))