Teodor Melescanu s-a prezentat marti la DNA in cadrul audierilor pe care Directia Anticoruptie le face privind adoptarea Ordonantei 13. "Din punctul meu de vedere am respectat toate prevederile legale", a spus ministrul de externe.

Teodor Melescanu (foto arhiva)Foto: HotNews.ro

UPDATE 11.31 Melescanu a iesit de la intalnirea cu procurorii, vorbind din nou despre preluarea de catre OUG 13 a unor prevederi europene, "privitoare la prezumtia de nevinovatie". Intrebat ce legatura are acest lucru cu abuzul in serviciu, el a raspuns: "vorbiti cu cei care au elaborat proiectul". EL a admis ca nu se vorbeste de gratiere in programul de guvernare, dar a mentionat ca la ora actuala in inchisorile din Romania asa ca gradul de ocupare este de 200% iar "guvernul are obligatia sa gaseasca modalitati ca situatia din inchisori sa fie omeneasca".

"Am dat avizul pentru ca se traduceau in legislatie prevederi ale Parlamentului European si Consiliului European", a precizat el inainte de intalnirea cu procurorii.

Premierul SorinGrindeanu a declarat luni ca i se pare "un pic ciudat"chemarea la DNA a unor ministri si secretari de stat in dosarul privind adoptarea controversatei OUG 13, abrogata ulterior.

Ministrul de Interne a fost audiat luni dimineata de DNA in dosarul OUG13. Carmen Dan a plecat de la sediulDNAdupa circa o ora si jumatate, precizand ca a fost audiata in calitate de martor.

Au mai fost la Directia Anticoruptie pentru a da declaratii in acest caz, Mihai Busuioc, secretar general al Guvernului si Gratiela Gavrilescu, ministru pentru relatia cu parlamentul. De asemenea, au mai fost audiati Constantin Sima si Oana Haineala, fosti secretari de stat in MInisterul Justitiei.

Presedintele Senatului, Calin PopescuTariceanu, a afirmat luni ca Romania este "un unicat in Europa", in conditiile in care procuratura ancheteaza deciziile politice ale Guvernului