Autoritatile americane au anuntat evacuarea a 11 centre evreiesti din intreaga tara, care au primit amenintari cu bomba. Casa Alba a reactionat imediat, denuntand aceste amenintari, care nu sunt insa primele incidente antisemite dupa investirea lui Donald Trump. Retorica promovata de presedinte a reprezentat un adevarat impuls pentru extrema-dreapta din Statele Unite, transmite France Presse, citata de News.ro.

In ultima luna, autoritatile americane si canadiene au evacuat 64 de centre evreiesti in urma unor amenintari asemanatoare, fiind vorba de 54 de centre ale comunitatii evreiesti din Statele Unite.

Aceste amenintari s-au dovedit de fiecare data ca sunt false. FBI a lansat o investigatie in acest sens impreuna cu Departamentul de Justitie.

Intre timp, presa locala sustine ca peste 100 de pietre funerare au fost doborate la un cimitir evreiesc din localitatea St. Louis din Missouri.

Casa Alba a reactionat in urma acestor incidente, precizand ca asemenea acte de violenta nu isi gasesc locul in Statele Unite.

"Presedintele a fost extrem de clar ca asemenea actiuni sunt inacceptabile", a declarat un oficial de rang inalt din administratia Trump.

Ivanka Trump a denuntat imediat amenintarile cu bomba care au vizat centrele evreiesti. Ea s-a convertit la iudaism dupa casatoria cu Jared Kushner.

"America este o natiune construita pe principiul tolerantei religioase. Trebuie sa ne protejam casale noastre care sunt aceste centre de rugaciune", a scris Ivanka Trump pe Twitter.