Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis sambata o informare meteo de precipitatii moderate cantitativ in mare parte din tara, strat nou consistent de zapada in zona de munte si depuneri de polei in zonele joase de relief, fenomene ce se vor semnala incepand de sambata seara pana luni dimineata.

Informare meteo de ploi si ninsoareFoto: ANM

Astfel, potrivit meteorologilor, in intervalul 18 februarie, ora 23.00 - 20 februarie, ora 10.00, vor fi precipitatii in jumatatea de sud a tarii si local in centru si nord-est. In sud-vest cantitatile de apa vor depasi 15...20 l/mp si izolat, mai ales la munte, 25...30 l/mp.

In nordul si vestul Olteniei, nord-vestul Munteniei, Muntii Banatului si local in Carpatii Meridionali vor predomina ninsorile si se va depune strat nou consistent de zapada. Vantul va avea intensificari temporare, mai ales pe crestele montane inalte, spulberand zapada, precizeaza ANM.

In zonele joase de relief din Banat, Oltenia, Muntenia, Transilvania, sudul si centrul Moldovei, vor fi precipitatii mixte, care vor favoriza depuneri de polei, mai arata ANM.