Premierul Sorin Grindeanu a declarat, vineri, ca in timpul intalnirilor cu inalti oficiali de la Bruxelles a reafirmat "atasamentul Romaniei si al Guvernului roman in jurul proiectului comun european".

Sorin GrindeanuFoto: Agerpres

"Au fost discutii cat se poate de deschise, discutii in care am prezentat la zi situatia din tara (...) Am explicat pe fiecare domeniu ceea ce ne dorim sa facem, (...) pe justitie, pe economie si, de asemenea, am dorit sa reafirm atasamentul Romaniei si al Guvernului Romaniei in jurul proiectului comun european", a afirmat Grindeanu intr-o conferinta de presa la Bruxelles, potrivit Agerpres.

Premierul Sorin Grindeanu a efectuat, joi si vineri, o vizita la Bruxelles, prilej cu care a avut intrevederi cu Jean-Claude Juncker, presedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, prim-vicepresedintele Comisiei Europene, Donald Tusk, presedintele Consiliului European, si cu Jyrki Katainen, vicepresedinte al Comisiei Europene responsabil cu ocuparea fortei de munca, cresterea economica, investitii si competitivitate.

"Astazi, cu vicepresedintele Katainen (am avut, n.r.) o discutie extrem de importanta, extrem de aplicata, pe partea economica, pe atragerea de fonduri europene, pe tot ceea ce trebuie imbunatatit, astfel incat tot ceea ce ne-am propus ca si tinta, si anume atragerea, in acest an, a 5,2 miliarde de euro, sa putem sa facem", a afirmat Grindeanu.

Seful Executivului a facut referire si la faptul ca bugetul pe anul 2017 a fost promulgat de presedintele Klaus Iohannis.

"In sfarsit, avem buget promulgat, care inseamna prin ceea ce ne-am propus o crestere economica de 5,2% (...) Desi tarziu, aproape de finalul lunii februarie, e un lucru bun ca intram in normalitate (...) Noi, prin bugetul deja promulgat ieri de catre domnul presedinte ne-am propus un deficit de (...) 2,95%. E un buget ambitios (...) Daca privim doar dintr-un anumit unghi sau dintr-un anumit aspect, ambitia (...) e data si de fonduri europene. E ambitios sa atragi mai mult decat 0, cat s-a atras anul trecut", a precizat Grindeanu.