Studentii vor calatori gratuit cu trenul, dar doar pe distantele dintre localitatea de domiciliu si cea in care se afla unitatea de invatamant frecventata, potrivit unui amendament avizat de Comisia de Buget cu privire la legea de aprobare a OUG care a introdus aceasta facilitate, informeazaDigi 24.ro.

In Gara de NordFoto: Hotnews

In 14 februarie, Comisia pentru buget a Senatului a avizat favorabil, dar cu amendamente, proiectul de lege pentru aprobarea OUG 2/2017.

Unul dintre amendamente, promovat de Eugen Teodorovici (PSD) si Florin Citu (PNL) se refera la restrictionarea gratuitatii de transport CFR doar pe distanta dintre localitatea de domiciliu si localitatea in care se afla unitatea de invatamant la care studentul frecventeaza cursurile.

Al doilea amendament, propus de Teodorovici si Mihu Stefan (tot PSD) extinde gratuitatea calatoriei cu trenul si asupra elevilor de liceu.

Florin Citu a anunta vineri dimineata ca renunta la amendamentul introdus pentru ca a analizat datele si "sub 30%, se deplaseaza in alte destinatii cu trenul decat destinatia pentru care a fost gandita aceasta facilitate (domiciliu-centru universitar)".

"N-am sa cad in capacana psd-ului, care a fost de acord cu restrictionarea acestor subventii, pentru ca pur si simplu nu cred ca merita', afirma liberalul intr-o postare pe Facebook.