Gheorghe Ciuhandu, fost primar al municipiului Timisoara, a declarat vineri, la iesirea de la DNA, ca are calitatea de suspect intr-un dosar in care se fac cercetari cu privire la vanzarea de locuinte nationalizate, informeaza Agerpres. O declaratie asemanatoare a facut si actualul edil, Nicolae Robu, precizand ca este vorba in cazul sau de vanzarile a doua apartamente, pentru care avea asigurarile directiei de specialitate a primariei ca sunt legale.

Nicolae RobuFoto: Agerpres

UPDATE 13.26DNA: Statul a fost deposedat in Timisoara de 967 de imobile in perioada 1996-2015, paguba este de 40 mil. euro

UPDATE 12.15 Robu si Ciuhandu sunt acuzati ca au deposedat ilegal statul de 900 de imobile aflate in centrul vechi al Timisoarei, prejudiciul in acest caz ridicandu-se la 40 de milioane de euro, au declarat surse judiciare, pentru News.ro. Nicolae Robu si Gheorghe Ciuhandu sunt acuzati ca au vandut fraudulos imobilele, la pret modic, unor pesoane influente din mediul social al municipiului Timisoara, desi legea se adresa celor care au fost deposedati abuziv, au precizat sursele citate.

"Am fost chemat si mi s-a spus ca sunt suspect intr-un dosar care vizeaza niste vanzari de locuinte in perioada in care am fost primar. Le-am explicat ca acele acte au avut viza juridica si viza de oportunitate din partea serviciilor de specializate. Erau locuinte vandute pe Legea 112, Legea 10. Reprosul este clasic - abuz in serviciu", a precizat Gheorghe Ciuhandu.

El a adaugat ca primaria a vandut 1.300 de locuinte, iar in dosar este vorba de 60 de locuinte.

De asemenea, Ciuhandu a precizat ca si-ar fi insusit punctul de vedere al celor care au incheiat contractele "pentru ca aveau toate vizele juridice si viza de specialitate".

Nicolae Robu a declarat si el dupa ce a iesit de la intalnirea cu procurorii ca "in baza legii 112/1995 se pare ca s-au vandut circa 1.000 de apartamente cu incalcarea legii, adica si catre chiriasi care au semnat contactul deinchiriere dupa intrarea in vigoare a legii 112".

El a spus ca a existat o hotarare a administratiei locale precedente in care s-a permis vanzarea de apartamente si dupa intrarea in vigoare a legii.

"Aparatul primariei a vandut doua astfel de apartamente si in timpul mandatului meu, catre doua familii modeste, prin urmare nu se poate vorbi despre coruptie, persoane sus-puse si asa mai departe. Am cerut aparatului primariei daca aceste tranzactii au fost facute cu respectarea legii si am primit raspuns ca da, este legal. prin urmare ma consider nevinovat" a afirmat Robu, adugand ca nu avea cum sa verifice in amanunt deoarece pentru asa ceva exista aparatul de specialitate al primariei.

--------------

Primarul PNL al municipiului Timisoara, Nicolae Robu, s-a prezentat vineri la DNA pentru a fi audiat de procurori intr-un dosar de coruptie, informeaza Agerpres.

La intrarea in sediul DNA, acesta a declarat ca nu stie de ce a fost chemat, dar a dat asigurari ca nu are ''nicio treaba cu coruptia''.

"Nu stiu sa va spun nimic, dar va garantez ca nu am nicio treaba cu coruptia, asta va pot garanta. Nu stiu nimic, am primit telefonic (citatia - n.r.). Nu am emotii pentru ca nu am nicio legatura nici cu coruptia, nici cu traficul de influenta. Am primit un telefon sa fiu la ora 10.30", a spus Robu.

Tot vineri, la DNA s-a prezentat pentru a fi audiat de procurorii anticoruptie si fostul viceprimar al municipiului Timisoara Traian Stoia.