Directia pentru Protectia Copilului Sibiu sare in apararea parintilor care si-au adus copiii la protestele din ultimele saptamani, aratand ca demersul lor nu incalca nicio lege. Ba mai mult, interdictia copiilor de a participa la manifestatii ar ingradi drepturile parintilor, potrivit digi24.ro.

Pozitia DPC Sibiu contrazice declaratiile Ministrului Muncii, Lia Olguta Vasilescu.

DGASPC Sibiu citeaza Conventia Drepturilor Copilului a ONU, potrivit careia "orice copil are dreptul la libertatea de a gandi, de a avea o religie, de a participa la intruniri pasnice care nu incalca drepturile celorlalti". De asemenea, "autoritatile publice au obligatia si contribuie la asigurarea conditiilor pentru participarea libera a tinerilor la viata politica, sociala, economica, culturala si sportiva a tarii", potrivit Constitutiei.

"Opinam ca participarea copiilor la astfel de evenimente constituie mai degraba o chestiune de alegere personala a parintilor care au dreptul sa decida daca permit copiilor lor sa-i insoteasca la proteste si ar fi contrar libertatii de intrunire pasnica daca le-ar fi ingradit acest drept", arata Protectia Copilului Sibiu, care mentioneaza ca protestele s-au desfasurat in locuri publice si ca au avut un caracter pasnic.