Maratonistul Andrei Rosu, care de mai multe zile, de dimineata, in Piata Victoriei pentru a protesta fata de actiunile Guvernului, reclama faptul ca politia a incercat sa ii evacueze dimineata pe cei cativa protestatari sositi, invocand ca jandarmii nu au instalat inca gardurile de protectie. Conform reporterului HotNews.ro care a transmis de la fiecare protest desfasurat in ultimele 16 zile in Piata Victoriei, jandarmii pun gardurile pe seara, de abia dupa ce se aduna cateva sute de oameni.

Protest in Piata Victoriei - ziua 17Foto: Facebook - Andrei Rosu

Andrei Rosu, care si-a improvizat "un birou" in Piata Victoriei pentru a putea lucra si protesta in acelasi timp, spune, intr-o inregistrare video postata pe Facebook,ca in aceasta dimineata politia a incercat sa ii evacueze pe cei cativa oameni care au sosit in piata in jurul orei 9:00. El povesteste ca in mijlocul pietii se afla un echipaj de politie iar politistii l-au escortat pe unul dintre protestatari la metrou. I s-a spus ca trebuie sa evacuzezi piata si ca la ora aia "nu se poate protesta", spune protestatarul.

"Politia spune ca nu avem voi sa protestam, in schimb cei de dincolo au voie sa fure. Ni s-a spus ca pana nu ingradeste politia nu avem voie. S-au trezit brusc. E bine, am inceput sa ii deranjam", spune Andrei Rosu.

"Daca ne ridica pe sus eu zic ca este cazul sa veniti aici, pentru ca nu se mai poate", a continuat protestatarul.

Am primit pe adresa Redactiei punctul de vedere al Politiei Capitalei:

Referitor la imaginile apărute în spaţiul on-line, la care dumneavoastră faceţi referire, vă informăm că în această dimineaţă, un bărbat aflat în centrul zonei “Piaţa Victoriei” a fost notificat de către agenţi ai Brigăzii Rutiere să manifeste prudenţă cu privire la locul în care se afla, putând fi victima unui accident rutier, iar pentru a-şi continua manifestarea în condiţii de siguranţă a fost anunţată Jandarmeria, pentru a instala gardurile de protecţie.

Pe parcursul discuţiei înregistrate şi postate în spaţiul public reiese clar că agentul de poliţie a făcut această recomandare pentru protecţia persoanei, atrăgându-i atenţia că poate deveni victima unui accident rutier. Precizăm, şi pe această cale, că în conformitate cu atribuţiile sale, Poliţia Capitalei acţionează pentru menţinerea siguranţei tuturor cetăţenilor şi pentru prevenirea evenimentelor negative şi nu s-a pus în niciun moment problema îndepărtării prin forţă a persoanei din Piaţa Victoriei.

Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti, pe tot parcursul manifestărilor înregistrate, în aria de competenţă, a acţionat şi va acţiona în spiritul legii şi pentru a asigura toţi cetăţenii că le sunt respectate drepturile constituţionale.