Circa 250 de protestatari impotriva Guvernului s-au aflat, miercuri seara, in Piata Unirii din Cluj-Napoca, in timp ce in alte orase din tara cum ar fi Sibiu, Constanta, Timisoara, Oradea numarul participantilor la proteste a fost de ordinul a cateva zeci, relateaza Agerpres.

* CLUJ-NAPOCA

La Cluj-Napoca au iesit in strada, pentru a protesta, circa 250 de persoane. Oamenii s-au adunat in centrul orasului, in Piata Unirii, incepand cu ora 19.00, unde au adus cu ei cateva steaguri tricolore, pancarte si vuvuzele in care suflau din cand in cand.

Protestatarii au cerut demisia Guvernului si au strigat "Vrem justitie, nu coruptie", "Hotii, hotii" sau "Romania, trezeste-te!".

In jurul orei 20.00 manifestantii au pornit in mars pe strazile din jurul centrului. In fruntea coloanei cateva persoane au tinut un banner lung pe care scria "Suntem cu ochii pe voi".

Manifestatia s-a desfasurat pasnic, oamenii fiind insotiti de reprezentati ai fortelor de ordine. In jurul orei 21.00 oamenii s-au intors in Piata Unirii, unde au intonat imnul, iar apoi grupul a inceput sa se destrame.

* SIBIU

Peste 30 de sibieni au participat miercuri seara, in Piata Mare din centrul municipiului, la ultimul protest autorizat, anti-guvernamental.

Protestarii au venit cu steaguri si pancarte cu lozinci cu mesajul "Rezist".

Organizatorul protestelor de la Sibiu, Doru Apostol, doreste sa continue duminica, cu un protest prin cultura, la care ii asteapta pe sibieni, in Piata Mare, ca sa citeasca fiecare, cate un pasaj dintr-o carte.

* TIMISOARA

Circa 20 de persoane au fost prezente, miercuri seara, in Piata Victoriei din Timisoara, locul unde saptamanile trecute mii de manifestanti cereau abrogarea OUG 13 si protestau pentru demiterea Guvernului si a presedintilor celor doua Camere ale Parlamentului, Calin Popescu Tariceanu si Liviu Dragnea.

Ei nu au stat mult in centru, dar au scandat cateva lozinci anticoruptie, antiguvernamentale si impotriva liderului PSD, Liviu Dragnea.

Organizatorii protestelor au anuntat duminica seara ca fiind si foarte frig, dar si pentru ca oamenii merg la serviciu sau la cursuri a doua zi, prezenta in timpul saptamanii va fi mult redusa, "atat cat sa se mentina viu spiritul acestor proteste", dar duminica se asteapta, din nou, mii de timisoreni la miting.

* ORADEA

In jur de 30 de persoane, ca si in seara precedenta, au protestat miercuri seara in Piata Unirii din Oradea, impotriva Guvernului, in cea de a 16-a zi de proteste.

"Vine, vine primavara/ O sa iasa toata tara!" au scandat cei 31 de oradeni, adunati pe platoul din jurul statuii lui Mihai Viteazul timp de mai bine de o ora.

Desi majoritatea timpului au discutat intre ei situatia politica din tara, ei nu au omis sa isi manifeste nemultumirea fata de guvernanti prin sloganuri "ALDE, PSD - aceeasi mizerie", "Vrem sa muncim, nu sa va pazim", "Jos Guvernul mafiot!", "Nu tergiversare/Cu executare!", dar si "NATO si Romania/Apara democratia!" si "Iu Es Ei/Apara-ne de misei!".

* CONSTANTA

Un numar de 30 de manifestanti s-au adunat, miercuri seara, la protestul organizat pe platoul din fata Prefecturii Constanta.

La mitingul din fata palatului administrativ din Constanta, care s-a incheiat dupa ora 20.15, protestatarii au strigat lozinci antiguvernamentale si impotriva coalitiei PSD si ALDE, ei si reclamand modificarea legislatiei penale fara consultare publica.