Cel putin trei persoane u murit, iar zece au fost ranite, miercuri dimineata, in urma unui accident in lant produs in Autostrada Paneuropeana din Ungaria, in care a fost implicat si un autocar romanesc.Accidentul a avut loc la aproximativ doi kilometri de granita cu Romania, mai multe echipaje de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISU) Arad intervenind la fata locului, potrivit News.ro.

12.18 MAE afirma ca un roman a murit totusi in accident:

"Conform informatiilor preliminare comunicate de catre autoritatile ungare de la fata locului, printre persoanele decedate in urma accidentului se afla si un cetatean roman. Sase cetateni romani raniti au fost transportati la unitatile sanitare din Szeged si Mako.

Autoritatile ungare continua cercetarile pentru a stabili circumstantele producerii accidentului si au confirmat identitatea tuturor persoanelor implicate in accident.

Consulul General al Romaniei la Szeged s-a deplasat la locul accidentului si este in legatura permanenta cu reprezentantii politiei ungare si ai Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Arad, care participa la interventie.

Reprezentantul oficiului consular roman urmeaza sa se deplaseze de urgenta la unitatile medicale mentionate, pentru a obtine informatii suplimentare cu privire la starea persoanelor ranite si pentru a acorda asistenta consulara necesara."

11.45 Potrivit Digi 24, niciun pasager din autocarul romanesc nu se afla printre persoanele decedate.

UPDATE 11.27 Ranitii sunt transportati la spitalele din Ungaria, la decizia autoritatilor ungare, a afirmat secretarul de stat in MAI Raed Arafat. El a aratat ca, potrivit unui bilant provizoriu, 39 de persoane au fost implicate in accident, dintre care 4 au decedat, iar 11 sunt ranite. Patru raniti sunt in stare grava. (Agerpres)

10.43Potrivit directorului medical al Serviciului Judetean de Ambulanta Arad, Mircea Merea, una dintre persoanele care au murit in accident era pasager in autocarul care mergea spre Bucuresti, iar celelalte trei victime decedate au fost gasite in autovehiculele care au fost implicate in accidentul in lant. (News.ro)

10.30 In accidentul carambol produs miercuri in conditii de ceata au fost inregistrate 15 victime, intre care patru persoane decedate si trei incarcerate, a declarat Mircea Merea, directorul Ambulantei Arad.

Potrivit reprezentantului Ambulantei Arad, la fata locului au fost trimise patru salvari ale institutiei si 3 echipaje SMURD. "Ranitii vor fi transportati la spitalul Szeged", a precizat, la Digi 24

Monica Puticiu, seful UPU Arad, a precizat ca in autocarul romanesc implicat in accidentul produs la aproximativ 3 kilometri de Vama Nadlac, pe autostrada, se aflau 25 de persoane. Potrivit reprezentantului UPU Arad, autocarul implicat in accident a intrat in coliziune cu un tir, in accident fiind implicate alte 15 autovehicule. (Agerpres)

10.21 Potrivit purtatorului de cuvant al Politiei de Frontiera Arad, Mihaela Les, Vama Nadlac II, situata pe Autostrada Paneuropeana, a fost inchisa, la solicitarea autoritatilor ungare.

10.09 Potrivit ultimelor informatii este vorba de patru persoane decedate, a spus Mircea Merea, director la Ambulanta Arad la Digi 24.

-----------------

Conform purtatorului de cuvant la ISU Arad, George Plesca, un autocar inmatriculat in Romania, care circula pe ruta Hamburg - Bucuresti, a fost implicat intr-un accident in lant pe Autostrada Paneuropeana, in Ungaria, la aproximativ doi kilometri de Vama Nadlac II.

In accident au fost implicate mai multe autovehicule, precum camioane, microbuze si autoturisme.

Potrivit sursei citate, trei pasageri au fost declarati morti, pana la ora transmiterii acestei stiri, iar zece au fost raniti.

In baza unui acord de colaborare transfrontaliera, autoritatile ungare au solicitat sprijin la Arad, iar ISU a trimis un echipaj SMURD de terapie intensiva, doua echipaje SMURD de prim-ajutor, in timp ce Serviciul Judetean de Ambulanta a trimis patru ambulante.