Zeci de persoane au iesit luni seara in strada in mai multe orase ale tarii in a 14-a zi de proteste consecutive, adaugandu-se celor cateva sute de clujeni si sibieni care au manifestat de asemenea impotriva Guvernului Grindeanu, scrie Agerpres.

CLUJ

Aproximativ 400 persoane, conform estimarilor fortelor de ordine, au protestat, luni seara, in momentele de varf, la Cluj, impotriva Guvernului Grindeanu si a PSD.

Protestul a inceput la ora 19.00, in Piata Unirii, iar apoi, in jurul orei 20.00, circa 300 de manifestanti au pornit in mars prin zona centrala a orasului si au revenit la final in Piata Unirii, unde au cantat Imnul Romaniei.

Ei au scandat, printre altele, "Demisia", "PSD, ciuma rosie", "Hotii" si "DNA sa vina sa va ia".

In jurul orei 21.00, in Piata Unirii mai erau circa 200 de persoane.

Cel mai mare numar de manifestanti la Cluj-Napoca a fost inregistrat pe 5 februarie - peste 50.000 de persoane.

SIBIU

Peste o suta de protestatari s-au strans luni seara, in Piata Mare din centrul municipiului Sibiu, pentru a cere demisia Guvernului, potrivit unor surse oficiale.

Manifestantii au pornit intr-un mars pe pietonala Nicolae Balcescu, dupa care au revenit in Piata Mare.

Protestul de la Sibiu a fost unul autorizat de Primarie si Jandarmerie.

BRASOV

In cea de-a 14 zi de proteste consecutive organizate la Brasov, luni seara, in fata Prefecturii, incepand cu ora 19.00, s-a adunat cel mai mic numar de persoane de pana acum, aproximativ 30.

Dupa o ora, timp in care s-au scandat cateva lozinci impotriva Guvernului si a PSD, manifestantii au plecat in mars pe str. Republicii, in Piata Sfatului, unde, potrivit fortelor de ordine, numarul acestora a crescut la 40.

In jurul orei 20.40, protestul s-a incheiat fara incidente, oamenii anuntand ca marti se vor aduna din nou, la Prefectura, la ora 19.00.

BIHOR

Aproape 50 de persoane s-au adunat luni seara, intre orele 19.00 si 20.00, in Piata Unirii din centrul municipiului Oradea, pentru a protesta impotriva guvernului.

Organizatorii au vrut, duminica, sa sisteze protestele in timpul zilelor de lucru, dar au fost mai multe persoane care au solicitat sa se continue manifestarile. Fiind, insa, un numar restrans de persoane, acestea nu vor marsalui prin oras.

Protestele sunt autorizate pana in data de 15 februarie.

"Trebuie sa continuam protestele. Pentru ca ar trebui sa actionam ca si cand de noi si numai de noi depinde daca a doua zi ne vom trezi intr-un guvernamant democratic sau nu. Acesta este motivul pentru care sunt aici seara de seara, alaturi de toti romanii din tara. Speram ca, in cele din urma, presiunea strazii va avea un efect asupra celor aflati la putere si vor ajunge sa ne indeplineasca cerintele, sa renunte la a guverna in mod nedemn", a declarat pentru Agerpres protestatarul Alin Dobai.

Un alt protestatar prezent in a 14-a zi consecutiv la manifestari, Alin Cristea, a spus ca, in ciuda frigului si a oboselii, a iesit din nou pentru a protesta, dar si pentru a transmite un mesaj de solidaritate catre locuitorii celorlalte orase din tara, care au protestat in numar foarte mare.

"Vrem sa stie concetatenii nostri ca rezistam si la Oradea, sa stie Bucurestiul ca il sprijinim, sa se stie ca suntem alaturi de Cluj, Timisoara, Sibiu, atatea orase in care oamenii ies zi de zi in numar mare si isi exprima indignarea si protestul, dar in acelasi timp isi pastreaza simtul umorului. In aceste zile, poporul roman si-a descoperit un filon gros, zdravan, de umor care contrasteaza cu partea de ura ce vine de la mini-protestele pesedistilor. E nevoie sa continuam, nu stim exact in ce forma, fiecare cu creativitatea lui sau cum gaseste un spatiu de solidaritate. Pe facebook, sunt initiative, unii ar vrea sa trecem de la mesaje inspirationale spre niste actiuni concrete, dar altii spun ca rolul protestelor de masa este tocmai sa exprime indignarea si sa critice. Suntem aici ca sa rezistam", a declarat pentru Agerpres Alin Cristea.

"Iesiti in strada, dragi romani, Nu va fie frica/ Tara se ridica/ Si guvernul pica! Le transmitem guvernantilor sa plece pentru ca nu mai avem incredere in ei. Le-am transmis acest lucru de atatea ori, dar se pare ca nu vor sa cedeze. Nici noi nu vom ceda. Vom rezista, seara de seara, zi de zi. Ziua muncim, noaptea ii pazim", a declarat Nicolae Tarnavan, un alt oradean protestatar, care da tonul scandarilor.

CONSTANTA

Un numar de 50 de persoane s-au adunat luni seara, in cea de-a 14 zi de proteste consecutive, pe platoul din fata Prefecturii Constanta, pentru a-si manifesta neincrederea fata de determinarea guvernului pentru a continua lupta impotriva coruptiei si pentru a sanctiona, totodata, incercarea acestuia de modificare a legislatiei penale prin ordonante de urgenta.

Pe un ger de minus 12 grade celsius protestatarii au scandat lozinci impotriva guvernului, precum: "Hotii!", "Amnistie pentru voi doar in viata de apoi!", "Bucuresti, nu uita, Constanta-i de partea ta !", "Nu stati la caldura si pe voi va fura!", "PSD ciuma rosie", "Demisia!", "Jos Guvernul!", "Fie vara, fie iarna, pana pleci noi stam afara".

Dupa cum au comunicat jandarmilor din dispozitivul de protectie de la Prefectura Constanta, manifestantii au renuntat pentru luni seara la marsul pe strazile orasului.

DOLJ

Circa 20 de persoane au protestat luni seara, pentru a 14-a zi consecutiv, in Piata "Mihai Viteazul" - Piata Prefecturii din centrul Craiovei impotriva Guvernului Grindeanu si a PSD.

Numarul participantilor la mitingul de luni seara a fost cel mai mic de la demararea protestelor la Craiova.

Oamenii au stat in piata circa doua ore si, la fel ca si in serile precedente, au cerut demisia actualului Guvern si au purtat steaguri tricolore si pancarte.

GALATI

Aproximativ 50 de persoane s-au adunat luni seara pe esplanada din fata Prefecturii Galati si au protestat impotriva Guvernului Grindeanu, in care spun ca nu mai au incredere si ii cer demisia, dar si impotriva Aliantei PSD-ALDE.

Manifestantii au suflat in vuvuzele si fluiere si au scandat "PSD - ciuma rosie", "Jos Guvernul", "Jos Tariceanu, Dragnea si Grindeanu", "Demisia", "Nu cedam, rezistam". Pe pancartele aduse de protestatari era scris "Somnul natiunii naste monstri/ Desteapta-te romane", "Cand injustitia devine lege, rezistenta devine datorie", "Romania va fi condusa numai de cei cu puscaria facuta".

Cei prezenti la manifestatie s-au prins de doua ori in Hora Unirii. Oamenii au plecat acasa dupa aproape doua ore.

IASI

Peste 30 de persoane s-au aflat luni seara in Piata Unirii din Iasi, ignorand faptul ca mercurul din termometre a depasit cu mult limita inghetului, pentru a determina actualul guvern sa isi depuna mandatul.

Acesta este cel mai mic numar de manifestanti adunati in Piata Unirii in ultimele doua saptamani.

Ca si in serile precedente, protestatarii au scandat lozinci impotriva coruptiei si a actualei guvernari.

MURES

In jur de 15 de persoane au protestat, luni seara, la Targu Mures, cu scopul declarat de a "crea presiune asupra Guvernului Grindeanu" si asupra liderilor Partidului Social Democrat.

Cei 15 protestatari au stat mai bine de o ora in fata Institutiei Prefectului - Judetul Mures si au scandat "PSD - ciuma rosie!", "PSD nu uita, tara asta nu-i a ta!" si "Rezistam, nu plecam!".

Duminica, in centrul Targu Muresului au protestat in jur de 150 de persoane, cerand demisia Guvernului Grindeanu pentru modul in care a fost adoptata OUG nr. 13/2017 pentru modificarea si completarea Legii nr. 286/2009 privind Codul penal si a Legii nr. 135/2010 privind Codul de procedura penala, abrogata ulterior.

PRAHOVA

Cateva zeci de persoane au protestat, luni seara, in centrul municipiului Ploiesti impotriva Guvernului si a PSD.

Manifestantii s-au adunat, ca de obicei, in centrul municipiului Ploiesti, in fata Palatului Administrativ, unde au scandat "PSD, ciuma rosie", "DNA sa vina sa va ia", dar si "Ale, ale, ale, Romania, te iubesc/ Pentru tine protestez" si "Rezist, rezist, rezist, sunt anti PSD-ist". Totodata, ei au intonat imnul national si au fredonat melodia "Tara mea".

Protestul s-a incheiat fara incidente in jurul orei 21.00.