Asociatia Elevilor din Constanta, Asociatia Elevilor din Bacau, Uniunea Liceenilor Maghiari si Asociatia Elevilor din Maramures solicita Ministerului Educatiei Nationale ca vacanta de vara sa inceapa in data de 16 iunie 2018, cu o saptamana mai devreme fata de propunerea lansata in dezbatere publica de Ministerul Educatiei, urmand sa se termine pe 2 septembrie 2018, informeaza news.ro.

Potrivit unui comunicat al asociatiilor respective, aceasta propunere vine in contextul in care in a doua parte a lunii iunie exista situatii in care elevii sunt nevoiti sa mearga la cursuri in zile in care temperaturile sunt mai mari de 30 de grade Celsius, acest fapt scazand considerabil concentrarea acestora si eficienta actului de educatie, in viziunea reprezentantilor elevilor.

"De asemenea, examenele de Evaluare si Nationala si Bacalaureat se sustin dupa finalizarea cursurilor, in cazul celui din urma probele derulandu-se pana in a 2-a saptamana din luna iulie. Astfel, in intreaga tara canicula reprezinta un handicap pentru toti candidatii", se arata in comunicat.

Presedintele Asociatiei Elevilor din Constanta, Constantin Alexandru Manda, spune ca in acest an cursurile se vor incheia la 16 iunie si isi doreste ca acest lucru sa se intample si anul viitor.

"In acest an scolar cursurile semestrului al II-lea se vor incheia pe 16 iunie, o masura bine-venita, in contextul in care in cea mai mare parte a tarii conditiile meteo fac aprope imposibila desfasurarea orelor de curs. Imi manifest speranta ca Ministerul Educatiei va actiona in interesul elevilor si va integra propunerea noastra in forma finala a structurii anului scolar 2017-2018", a afirmat presedintele Asociatiei Elevilor din Constanta.