Niciuna dintre cele sapte persoane citate la Politia Locala Targu Jiu dupa ce au adus injurii pe Facebook institutiei si unui echipaj de ordine publica aflat in misiune nu a fost amendata, ci doar li s-au prezentat riscurile la care se expun daca incalca normele de conduita sociala, a declarat primarul Aurel Popescu, precizand ca a dispus inceperea unei campanii de informare a populatiei despre astfel de situatii, scrie News.ro.

Primarul interimar al municipiului Targu Jiu, Aurel Popescu, arata, intr-o postare pe Facebook, ca celor sapte persoane citate la sediul Politiei Locale li s-a prezentat riscul la care se expun daca incalca normele de conduita sociala.

"Dupa ce am cerut lamuriri de la Politia Locala am decis ca incepand de maine (n.r. - luni) sa initiem o campanie mai ampla de informare si preventie a populatiei din Targu Jiu cu privire la riscurile la care se expun cei care incalca legislatia in vigoare privind actiunile si conduita in spatiul public. Atentie! Retelele de socializare sunt declarate spatii publice. Invitatiile facute unor persoane sunt emise in acest sens. Mai exact, pentru a li se comunica posibile sanctiuni pe care le risca in situatia in care au o conduita neadecvata in spatiul public. Reamintesc ca pana acum nu a fost sanctionata nicio persoana pentru acest tip de abatere", a precizat primarul.

El a adaugat ca respecta "dreptul la libera exprimare asa cum prevede art. 10 CEDO, cu tot cu obligatiile ce decurg din legislatia nationala si europeana￯, insa dezaproba ￯abordarile jignitoare, mai ales pe Facebook, unde unele persoane gandesc ca pot face si spune orice fara sa fie sanctionate".

Sapte persoane au fost citate, in urma cu cateva zile, la sediul Politiei Locale Targu Jiu, pe motiv ca au postat pe Facebook injurii la adresa institutiei si a unui echipaj de ordine publica aflat in misiune si inregistrat de un sofer care a postat filmuletul pe reteaua de socializare.

Purtatorul de cuvant al Politiei Locale Targu Jiu, Alexandra Petrita, declara ca una dintre cele sapte persoane a postat un filmulet pe Facebook in care era prezentat un echipaj de ordine publica format dintr-un politist local si unul de la Politia Municipala Targu Jiu, aflat in misiune in urma unui apel la 112: "Imaginile erau insotite de comentarii din care reiesea ca echipajul nu are voie sa foloseasca semnalele acustice si luminoase, iar alti internauti au postat comentarii ce au dus la denigrarea institutiei. Este vorba despre sapte persoane carora le-au fost trimise citatii pentru a se prezenta, in zilele urmatoare, la sediul Politiei Locale Targu Jiu", preciza, pentru News.ro, Alexandra Petrita.