Un tramvai cu pasageri a deraiat, sambata, la marginea municipiului Arad, dupa ce boghiul s-a rupt in mers, iar o parte din garnitura a ajuns pe DN7, fara ca vreo persoana sa fie ranita, anunta News.ro. Reprezentantii Companiei de Transport Public Arad, care au inceput o ancheta, spun ca linia in zona are o vechime de 40 de ani.

Un tramvai interurban, care circula intre municipul Arad si comuna Ghioroc, a deraiat, sambata, chiar la iesirea din Arad.

In vagoane erau cativa calatori, dar nimeni nu a fost ranit, in timp ce o parte din garnitura a ajuns pe DN7.

Conform vatmanului, boghiul s-a rupt in mers, iar primul vagon a fost proiectat de pe sine pe sosea, asfaltul fiind distrus in zona de impact.

Vatmanul sustine ca circula cu viteza regulamentara si crede ca de vina pentru incident este sina foarte veche.

Directorul tehnic al Companiei de Transport Public Arad, Petru Cuvineanu, a declarat pentru News.ro ca in acest caz a fost inceputa o ancheta si a confirmat ca sina nu a mai fost schimbata de 40 de ani in zona incidentului.

Potrivit sursei citate, exista un proiect tehnic realizat pentru reabilitarea celor 30 de kilometri de cale simpla dintre Arad si Ghioroc, insa nu exista fonduri, fiind necesara o suma de 40 de milioane de euro.

Traficul rutier pe DN7 a fost afectat pentru scurt timp, cat a fost necesara interventia unei macarale pentru a ridica vagonul.

Intre Arad si Ghioroc circulatia tramvaielor este suspendata in acest moment, atat pentru ca linia este ocupata de vagonul defect, cat si pentru ca sunt necesare reparatii la sina inainte ca tramvaiele sa poata rula din nou. Calatorii vor fi transportati cu autobuze.