Directorul Muzeului National al Satului "Dimitrie Gusti", Paula Popoiu, a declarat pentru News.ro ca a primit prin curier primele doua pancarte de la protestele din ultimele zile, care vor face parte dintr-o expozitie pe care o va organiza in aer liber.

Protest Guvern 10 februarieFoto: Hotnews

"Ieri (vineri, n.r) am primit primele doua pancarte, prin curier. Eu credeam ca Muzeul National de Istorie a Romaniei va organiza expozitia, pentru ca este un lucru foarte interesant de istorie sociala. De asemenea, sunt uluita ca cei care vorbesc despre un Muzeu al Comunismului nu au avut initiativa", a declarat pentru News.ro managerul de la Muzeul Satului.

Paula Popoiu spune ca isi doreste sa stranga pancarte si pro si antiguvernamentale de la protestele din toata tara. "Este o ideea foarte buna si trebuie facuta. Regret ca mesajele de la Revolutia din 1989 nu se regasesc intr-un muzeu", a afirmat ea.

Cele doua pancarte care au ajuns la Muzeu poarta mesajele: "Jandarmeria isi face datoria" si o coada de matura cu un triunghi pe care scrie "Pot sa nu-mi platesc taxele pana la 199.999 Ron".

"Expozitia va fi organizata in aer liber, in zona Sud de la Muzeul Satului", a mai precizat managerul.

Aceasta ideea i-a apartinut criticului de arta Pavel Susara, care a anuntat deja ca expozitia va fi itinerata in orasele unde au avut loc proteste.

¬Apel catre toti participantii la protestele din Bucuresti si din tara: nu aruncati pancartele pe care le folositi, nici recuzita confectionata ad-hoc, de orice fel ar fi ea, pastrati toate textele scrise, fiindca putem face o expozitie formidabila, dar si un album amplu, in care sa se regaseasca acest fenomen unic de solidarizare nationala, dar si enorma creativitate, imaginatia dezlantuita, inteligenta irepresibila, etc. angajate in aceasta actiune¬, a explicat initiativa Pavel Susara pe Facebook.

¬Este o inventivitate, o creativitate cu totul iesite din comun, care a devenit o constructie culturala¬, a declarat criticul de arta pentru News.ro.

"Din momentul in care nu mai sunt folosite pancartele se colecteaza la sediul Muzeului Satului din bdul. Kiseleff nr. 30. Persoane de contact: Pavel Susara, Paula Popoiu, Aurelia Tudor", este anuntul criticului de arta pe Facebook.