Aproximativ 1.000 de persoane protesteaza, vineri seara, in fata Prefecturii din Alba Iulia, cerand demisia presedintelui Klaus Iohannis si sa inceteze dezbinarea dintre romani. Printre protestatari se afla numerosi membri ai PSD si ai ALDE, dar si consilieri locali si primari ai partidelor, scrie News.ro.

Oamenii s-au adunat in jurul orei 17.30, in fata Prefecturii din Alba Iulia, purtand pancarte cu mesaje precum "Nu uita, Iohannis, a venit si ziua ta", "Rusine, Iohannis, demisia", "Iohannis, te-am votat, tu ne-ai dezbinat", "Respect votul din 11 decembrie" si "Nu vreau presedintele meu, vreau presedintele nostru".

Protestatarii se manifesta zgomotos fluierand si sandand "Jos Iohannis!", "Jos tradatorul!", "Demisia!", "Nu vrem dezbinare!".

In timpul protestului a avut loc si un incident, dupa ce un tanar care protesta impotriva Guvernului a venit cu o pancarta si s-a asezat chiar in mijlocul grupului de manifestanti. In momentul in care l-au observat, acestia au inceput sa il injure si sa trige la el ca instiga, tanarul fiind scos din mijlocul multimii de jandarmi si rugat sa paraseasca zona.

Printre protestatrari se afla si primari ai PSD, dar si ai ALDE, precum edilul ALDE din Spring, Daniel Rusu, sau primarul PSD din Stremt, Traian Stefan Popa.

Edilul din Stremt a declarat ca a iesit in strada impreuna cu membri ai comunitatilor pentru a cere oprirea dezbinarii din tara.

"Am iesit in strada pentru a cere sa se termine cu dezbinarea. Nu vrem sa ne uram roman cu roman. Trebuie sa incetam si sa ne punem cu totii pe treaba in interesul comunitatilor noastre si al romanii", a spus edilul.

Protestul de la Alba Iulia nu este autorizat, potrivit jandarmilor.

In ultimele ore, la Alba Iulia au sosit in zona Prefecturii mai multe masini si microbuze care au adus din judet persoanele prezente la miting.