Fostul ministru al Justitiei Florin Iordache a afirmat vineri ca a fost si el la protestele din Piata Victoriei impotriva ordonantei de urgenta 13 pentru a vedea "care e perceptia oamenilor" si a constatat ca "foarte multi dintre ei (dintre protestatari) nu au citit continutul actelor normative" contestate de strada.

Florin IordacheFoto: gov.ro

"Regret ca trebuia o mai larga comunicare" dar "s-au facut niste demersuri normale, constitutionale", a spus Iordache, la plecarea de la minsterul Justitiei.

"Printr-o mai buna comunicare acei ameni care stau in strada ... am fost in strada si oamenii nu stiau demersurile care sunt", a spus Florin Iordache.

Ziaristii l-au intrebat in acel moment daca a fost la protestele din Piata Victoriei.

"Intamplator da. Am vrut si eu sa vad care e perceptia oamenilor. Sunt oameni nemultumiti, de aceea am si hotarat sa-mi dau demisia", a adaugat acesta, exprimandu-si regretul ca "Romania este rupta in doua, cu doua mitinguri", unul in Piata Victoriei si altul la Palatul Cotroceni.

"Foarte multi dintre ei nu au citit continutul actelor normative", a sustinut fostul ministru al Justitiei.

Acesta a rostit la un moment dat deja celebra sintagma "o alta intrebare, va rog", starnind rasetele ziaristilor.

UPDATE Acesta revenit cu precizari in timpul serii, intr-o interventie telefonica la Antena 3, unde a afirmat ca in urma cu patru seri venea spre casa si cand a trecut prin dreptul Pietei Victoria s-a oprit sa intrebe lumea pentru ce protesteaza.

Am vrut "sa vedem si noi care e pulsul", a spus el, sustinand ca l-a intrebat pe un participant de ce protesteaza si acesta i-ar fi spus: "Asa se poarta dom'ne, e cool".

"O fi cool, dar sa fim in deplina cunostinta de cauza", a adaugat Iordache.

Intrebat daca nu s-a temut ca ar putea fi recunoscut, Florin Iordache a raspuns: "Pai aveam fes in cap si fular la gat".

"M-a surprins totala necunoastere a actelor normative pe care le adoptase guvernul", a continuat fostul ministru, care a adaugat ca a sperat ca, daca isi da demisia, se vor opri protestele.

"De ce mai protestam? Pana la urma legile nu se fac in piata", a adaugat acesta.

El a fost intrebat de moderator daca regreta ca a repetat in mai multe randuri sintagma "alta intrebare" in conferinta de presa in care a anuntat adoptarea OUG 13, dar Iordache a spus ca nu si a incercat sa explice ca i se puneau aceleasi intrebari.