Protestele de la Cluj-Napoca si Sibiu, la care au participat peste 4.500 de oameni, s-au incheiat, dupa ce manifestantii au marsaluit pe strazile din zona centrala a celor doua orase si au cantat Imnul National, ei spunand ca vor iesi in strada si in zilele urmatoare, relateaza News.ro. Cateva sute de oameni s-au adunat si in alte orase din tara.

Primii manifestanti au inceput sa vina in Piata Unirii din Cluj-Napoca de la ora 18.30, dupa aproximativ o ora si jumatate numarul protestatarilor ajungand la 1.500.

In jurul orei 20.00, oamenii au plecat intr-un mars pe strazile din oras, iar pe traseu lor li s-au alaturat numeroase grupuri de clujeni, astfel ca numarul acestora a crescut la aproximativ 3.500.

Clujenii au venit cu steaguri tricolore, vuvuzele si flueiere, dar si cu pancarte cu mesaje impotriva Guvernului si a liderilor PSD, si au scandat "Demisia", "Hotii, hotii", "Uniti salvam toata Romania", "O dorinta sincera, Romania libera".

Marsul s-a incheiat dupa aproape o ora, protestatarii revenind in Piata Unirii, unde au cantat Imnul National.

Actiunea de protest s-a incheiat in jurul orei 21.45, oamenii spunand ca vor reveni in piata pentru a cere demisia Guvernului Grindeanu si in zilele urmatoare.

La Sibiu, aproximativ 1.200 de persoane au marsaluit prin centrul orasului si au scandat lozinci impotriva Guvernului.

Oamenii s-au strans in Piata Mare din oras, avand pancarte cu mesaje impotriva guvernantilor, precum: "Legea-i lege pentru toti, nu facuta pentru hoti", dupa care au plecat in mars.

Protestul s-a incheiat dupa aproximativ doua ore, fara incidente.

Cateva sute de persoane au protestat si in alte orase din tara, in pofida frigului.

La Alba Iulia, aproximativ 30 de persoane s-au adunat in fata Casei de Cultura a Sindicatelor din oras, unde au scandat "Hotii, hotii!", "Demisia!", sau "Jos Guvernul!". Si la Arad, 50 de persoane au protestat, la fel ca in ultimele doua seri, fara pancarte, fluiere sau vuvuele, ei avand doar un steag.

Si la Brasov, 70 de oameni au iesit in strada, unde au strigat "Zi de Zi aici vom fi" si "Nu vrem sa fim o natie de hoti", in timp ce la Constanta au fost 50 de persoane, iar la Craiova, 20.

La Galati, aproximativ 80 de persoane au iesit in zona centrala a municipiului, desi temperaturile au fost negative, si au cerut demisia Guvernului, iar la Oradea, peste 50 de persoane au protestat in Piata Unirii, cerand demisia Guvernului condus de Sorin Grindeanu si a presedintilor celor doua camere ale Parlamentului Liviu Dragnea si Calin Popescu Tariceanu.