Parchetul General arata ca decizia Curtii Constitutionale de respingere ca inadmisibila a sesizarii Avocatului Poporului confirma ca OUG 13 nu a produs niciun fel de efecte.

Parchetul GeneralFoto: mpublic.ro

"Abrogarea Ordonantei de urgenta nr.13/2017 a avut drept consecinta reinstaurarea cadrului constitutional in care isi exercita atributiile sistemul judiciar. Decizia Curtii Constitutionale de respingere ca inadmisibila a exceptiei confirma ca Ordonanta nr.13/2017 nu a produs niciun fel de efecte. In acest context, apreciem ca rolul constitutional al Ministerului Public de reprezentare a intereselor generale ale societatii, de aparare a ordinii de drept si a drepturilor si libertatilor fundamentale ale cetatenilor poate fi realizat pe deplin", precizeaza reprezentantii Parchetului General intr-un comunicat transmis joi si citat de Agerpres.

Curtea Constitutionala a Romaniei a respins, joi, cu majoritate de voturi, ca devenita inadmisibila, sesizarea Avocatului Poporului cu privire la ordonanta de urgenta referitoare la modificarea Codurilor penale.

Presedintele CCR, Valer Dorneanu, a explicat ca sesizarea Avocatului Poporului a fost respinsa deoarece OUG 13 a fost abrogata si nu si-a produs efectele.