Ungaria este pregatita sa construiasca a doua linie de garduri de la granita sudica, pentru a tine departe migrantii, daca situatia se inrautateste anul acesta sau anul viitor, a declarat joi seful de cabinet al premierului Viktor Orban, potrivit Reuters.

Ungaria a ridicat incepand cu 2015 garduri la frontieraFoto: Captura YouTube

Janos Lazar a spus, intr-o conferinta de presa, si ca guvernul intentioneaza sa infiinteze tabere cu containere la granita de sud, unde vrea sa fie retinuti migrantii pe perioada in care sunt analizate solicitarile lor de azil.

El a adaugat ca sunt aproape 600 de migranti in Ungaria asteptand ca cererile de azil sa fie procesate, majoritatea in tabere deschise, ceea ce prezinta un “risc de securitate”, intentia fiind sa li se restrictioneze libertatea de miscare, sa fie tinuti la granita.

Ungaria va prezenta UE propuneri de a proteja granitele Europeiprin retinerea automata a solicitantilor de azil pe intrega perioada a analizarii aplicatiei de azil, potrivit principalului purtator de cuvant al guvernului de la Budapesta, Zoltan Kovacs, citat deGuardian.

Intr-o conferinta de presa din Londra, el a declarat ca oricine solicita azil in Ungaria va fi tinut in "adaposturi" pentru intreaga perioada a aplicatiei, dar va fi liber sa se intoarca in tara lui la orice moment.