O stenograma care apare in dosarul lui Tudorel Dobre, prim-vicepresedinte al Uniunii Camerelor de Comert Bilaterale din Romania si trimis recent in judecata de DNA, arata ca inca de la jumatatea lunii decembrie se vorba in unele cercuri despre o "amnistie" care va fi "bagata in 3 luni", scrie ziarul online info-sud-est.ro.

Avocatul Tudorel Dobre a fost trimis in judecata pentru trafic de influenta. El este suspendat din Baroul Bucuresti si detine si functia de presedinte al Camerei de Comert Bilaterale Romania-Kuweit.

Iata mai jos stenograma unei discutii care a avut loc in 15 decembrie 2016, la sediul Camerei de Comert si Industrie a Romaniei:

"Investigator: Ce dracu sa fac...

Dobre Tudorel: Am vazut ca mi-ai dat ieri un mesaj sa-ti raspund. Spune-i omului in felul urmator, asa, deci, dupa, c-am avut d-astea, discutii¬ In, imediat dupa (neinteligibil), o sa dea o amnistie.

Investigator: Pentru el?

Dobre Tudorel: Pentru... pentru el?!? Pentru toti va fi! Da? Deci in 3 luni de zile astia baga!

(...)

Investigator: Oamenii aia?

Dobre Tudorel: O sa merg...

Investigator: Oamenii aia?

Dobre Tudorel: O sa merg si eu cand vin acolo sa vorbesc cu asta de la birou, unde e el acolo (mimeaza semnul bratelor prinse in catuse)

Investigator: Dar...

Dobre Tudorel: Unde e el acolo sa beneficieze de...

Investigator: Aveti pe cineva?

Dobre Tudorel: ... conditii mai bune!

Investigator: Pai, daca nici dumneavoastra n-aveti... las-o in p*** ca nu mai are nimeni...

Dobre Tudorel: Cum? Pai, nu, nu, pai nu. Il bagam acolo sa fie ... sa aiba grija de el. Sa-l ... Dar in 3 luni se da o amnistie!"

DNA sustine ca, in anul 2013, Tudorel Dobre a primit 40.000 de euro de la un martor in cauza iar in schimbul sumei, Dobre "a lasat sa se creada ca are influenta asupra lucratorilor de politie care instrumentau o cauza penala in care erau cercetati martorul si o alta persoana si a promis ca ii va determina pe politisti sa procedeze intr-o maniera care sa conduca la solutii favorabile fata de cele doua persoane", conform comunicatului de presa trimis de DNA.

Tudorel Dobre va fi audiat si de Curtea Suprema a Romaniei, in calitate de martor (avocat al unui proprietar care a vandut terenuri) in dosarul in care sunt judecati fostul primar al Constantei Radu Mazare, omul de afaceri Sorin Strutinsky, fostul viceprimar al Constantei Gabi Stan si alti inculpati.