Eugen Teodorovici, fost ministru de Finante in guvernul Ponta, a fost unul dintre putinii PSD-isti care nu au iesit din sala de plen in timpul discursului presedintelui Klaus Iohannis. Intrebat de HotNews.ro de ce a ramas in sala, Teodorovici a spus ca "trebuie ca noi, ca reprezentanti ai cetatenilor, sa respectam cea mai inalta demnitate in stat".

Teodorovici (cu spatele) in sala la discursul lui IohannisFoto: Captura Privesc.eu

Intrebat daca nu se teme de posibile consecinte politice in interiorul partidului, Eugen Teodorovici a spus ca "nu are de ce. E nevoie de dialog, e nevoie de respect intre institutii si reprezentantii acestora, nu de gesturi radicale, care refuza dialogul". Adica a fost incorect gestul colegilor care au iesit din sala? "Eu atat spun: cred ca gestul meu a fost cel corect", a mai spus Teodorovici.

El si-a argumentat pozitia si prin dorinta de a ramane in memoria cetatenilor prin activitatea "pozitiva" ca ministru, cand a promovat mai multe masuri de relaxare fiscala: "as fi vrut sa vad din partea partidului meu atunci la fel de multa sustinere cum am vazut zilele acestea pentru diverse masuri", a mai spus Teodorovici.

Reamintim ca cei mai multi parlamentari PSD si ALDE au iesit din sala dupa doar cateva minute de la inceperea discursului presedintelui Klaus Iohannis.