Mai multi angajati ai Thermo Craiova, compania de termoficare a Primariei Craiova, vor veni la Bucuresti marti pentru a participa la mitingul de la Palatul Cotroceni pentru sustinerea PSD, au declarat pentru HotNews.ro patru surse apropiate situatiei. Oamenii ar urma sa vina fie cu masinile personale, fie cu autocare, mobilizarea fiind una organizata.

Protest la Palatul CotroceniFoto: Agerpres

UPDATE 16.38: Primarul interimar din Craiova, Mihail Genoiu: Refuz sa cred ca face asa ceva!

"Refuz sa cred ca face asa ceva. O sa-l contactez pe director fiindca la el punctele termice nu pot fi lasate nesupravegheate. Este cu aviz ISCIR, cazane sub presiune. Avem 130 de puncte termice care au 550 de angajati. O sa verific. Asa ceva nu este normal, aveti foarte multa dreptate", a declarat pentru HotNews.ro primarul interimar din Craiova, Mihail Genoiu.

-----------

UPDATE 15.22: Spre mitingul din Bucuresti au plecat din Craiova si angajati ai Caminului de Batrani si ai altor regii autonome sau companii conduse de PSD-isti, potrivit mai multor surse consultate de HotNews.ro.

-------------

PSD nu a recunoscut public organizarea mitingurilor de la Cotroceni, dar surse politice au declarat pentru HotNews.ro ca mai multi lideri locali sunt mobilizati pentru a aduce lumea la miting. De asemenea, informatiile arata ca, pe langa mitingul de astazi, sunt pregatiri pentru un mare miting miercuri, cu oameni adusi de PSD.

HotNews.ro a incercat sa ia legatura cu primarul interimar al Craiovei, Mihail Genoiu, cu Termo Craiova si cu administratorul judiciar al companiei, insa nimeni nu raspunde la telefon sau intra faxul.

"La S.C.Termo Craiova S.R.L., de exemplu, mai multi angajati au fost invoiti de la serviciu, iar in jurul orei 12.00 se pleaca catre Bucuresti, cu masinile personale. Au fost informati ca vor sta pana la orele 22.00-23.00", a declarat o sursa pentru HotNews.ro.

"La ora 15:00 ar pleca 10 autocare din Craiova", a declarat o alta sursa pentru HotNews.ro.

O alta informatie obtinuta de HotNews.ro este ca la un punct de termoficare din Craiova, din 83 de angajati, circa 50 vor merge la miting.

Termo Craiova este compania de termoficare a orasului, actionar fiind Consiliului local. Firma este in insolventa din martie 2015. Complexul Energetic Oltenia (CEO) a cerut intrarea in insolventa reclamand o datorie de 63 de milioane de euro, din care peste 20 de milioane de euro sunt numai penalitati.

Potrivit planului de reorganizare, in 2015, SC Termo Craiova SRL figura cu un numar de 748 de angajati.

UPDATE 18.00: Pozitia Primariei Craiova:

În urma speculațiilor apărute în spațiul public, potrivit cărora „Mai mulți angajați ai Thermo Craiova, compania de termoficare a Primăriei Craiova, vor veni la București marți pentru a participa la mitingul de la Palatul Cotroceni pentru susținerea PSD, au declarat pentru HotNews.ro patru surse apropiate situației. … O altă informație obținută de HotNews.ro este că la un punct de termoficare din Craiova, din 83 de angajați, circa 50 vor merge la miting.”, Primăria Municipiului Craiova face mențiunea că:

Nu există niciun Punct Termic în organigrama Termo Craiova cu 83 de angajați, iar funcționalitatea punctelor termice este asigurată zi de zi, 24 de ore din 24, potrivit conducerii Termo Craiova.

Numărul de angajați al societății în organigramă este de 598, iar numărul efectiv de angajați este de 584. Conform unui comunicat de presă remis de conducerea Termo Craiova, pentru ziua de astăzi, 07.02.2017, din totalul angajaților companiei există un număr de 9 (nouă) solicitări de concediu de odihnă înregistrate la secretariatul unității.