Premieul Sorin Grindeanu a declarat marti ca el a fost cel care a cerut Ministerului Justitiei sa stopeze activitatile de elaborare a unui proiect de lege ce viza modificarea Codului penal, proiect anuntat de altfel luni dimineata de ministrul Justitiei Florin Iordache, in urma abrogarii OUG 13/2017. Grindeanu a aratat ca "orice initiativa de acest tip a Ministerului Justitiei este neconforma" cu solicitarile pe care premierul le-a facut in sedinta de Guvern. Sorin Grindeanu a afirmat in repetate randuri marti ca modificarea Codului Penal va viza "strict" punerea in acord cu deciziile Curtii Constitutionale.

Liviu Dragnea vrea remanierea guvernului GrindeanuFoto: Agerpres

Intrebat in legatura cu anuntul Ministerului Justitiei ca nu lucreaza la niciun proiect de modificare a Codului Penal, Grindeanu a confirmat ca el este cel care a solicitat acest lucru.

"Am cerut Ministerului Justitiei sa stopeze orice fel de initiativa", a declarat Grindeanu, adaugand totodata ca este ncesar ca toate deciziile CCR sa fie transpuse cat mai rapid in legislatia nationala.

"Orice initiativa de acest tip a Ministerului Justitiei este neconforma cu ce am cerut in sedinta de guvern", a spus premierul.

La insistentele jurnalistiulor, Grindeanu a declarat "pentru a zecea oara, orice initiativa va urmari strict sa se puna in acord Codul penal cu deciziile CCR”.

Intrebat daca vrea ca o initiativa de modificare a Codlului penal sa vina din Parlament, premierul a spuns ca "nu sunt eu cel mai in masura sa va spun in acest moment".